У Верховній Раді України відбувся «круглий стіл» на тему: «Презентація та обговорення проекту Концепції стратегії низьковуглецевого розвитку України»

VRU

19 січня представниками Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки, під головуванням Рябчина О.М., Бєльковою О.В., Лопушанським А.Я., Кацер-Бучковською Н.В. разом з представником Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Єднаком О.В., Міністерством екології та природних ресурсів України та Представництвом ПРООН в Україні було проведено круглий стіл: «Презентація та обговорення проекту Концепції стратегії низьковуглецевого розвитку України».

На заході було презентовано аналітичний матеріал німецької компанії DIW-Econ, в якому, зокрема, викладено огляд сучасних проблем України, проаналізовано сектори економіки, які потребують державних інвестицій задля збільшення енергоефективності, а в наступному – імпульсу до збільшення ВВП, надано рекомендації щодо механізму такого інвестування.

На сьогодні в Україні розроблено Стратегію сталого розвитку "Україна - 2020", узгоджується Енергетична стратегії України, затверджено Національні плани дій з відновлюваної енергетики та енергоефективності, напрацьовано Концептуальні засади реалізації державної політики у сфері зміни клімату та презентована Концепція стратегії низьковуглецового розвитку. Всі ці документи є надзвичайно актуальними у зв’язку з прагненням України до виконання Паризької угоди. Водночас, зазначені стратегії та плани розроблялися різними органами, з різним ракурсом погляду на проблеми у відповідних сферах, тому вони не складають спільної узгодженої стратегії розвитку України.

Учасники зустрічі дійшли згоди, що запропонована Концепція стратегії може стати складовою частиною та, більше того, методологічним каркасом для розробки єдиної стратегії. Урядовці та громадськість висловили сподівання, що Комітет може стати майданчиком для напрацювання такого єдиного документа та звернулися з проханням до депутатів виступити координаторами цього процесу.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Закрытие международного фестиваля «Искус…

11-06-2012 Светлана - avatar Светлана

28 июня в 19.00 в Доме русского зарубежья имени Александра Солженицына состоится церемония закрытия ежегодного международного фестиваля «Искусство науки – 2012».

Первый в мире биоробот представлен 18 ок…

19-10-2013 director - avatar director

18 октября 2013г. В столице США, В Смитсоновском музее авиации и космонавтики состоялась презентация модели, созданной лондонской компанией Robot Co, призванной продемонстрировать прорыв в биостроительстве и создании искусственных органов.

Завтра у столиці пройде Фінал перегонів …

22-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

КИЇВ. 22 травня. УНН. Фінальний тур міжнародного змагання з перегонів роботів “Roborace” 2011/2012 відбудеться 23 травня 2012 р. у місті Києві.