Рада молодих учених при МОН розвиває міжнародні зв’язки

Rada molod vchenyh

Нещодавно голова Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України Юрій Кращенко та секретар Ради Юлія Овчинникова перебували у Варшаві (Республіка Польща) в рамках проекту «Інноваційний університет і лідерство», організаторами якого є факультет «Artes Liberales», Міжнародний фонд досліджень освітньої політики, Спілка ректорів вищих навчальних закладів України.

Проект «Інноваційний університет і лідерство» дає змогу здійснити порівняльний аналіз освіти і науки в Україні та Республіці Польща, впроваджувати кращий польський досвід в українській системі вищої освіти.

Участь у проекті передбачала курс тренінгів, які пройшли на базі Варшавського університету та індивідуальні консультації з провідними польськими науковцями та експертами в галузі освіти та науки.

Українські вчені зустрілися з ідеологом та ініціатором багатьох польських освітніх реформ, професором, президентом Національної ради науки і вищої освіти Польщі Єжи Возніцьким. Під час зустрічі були обговорені плани стосовно організації співпраці українських та польських експертів щодо напрацювання змін до освітнього і наукового законодавства України з метою його адаптації до принципів Європейського дослідницького простору, зокрема щодо підтримки молодих учених.

Під час зустрічі з головою Ради молодих учених при Міністерстві науки та вищої освіти Польщі Емануелем Кульчицьким було схвалено декларацію про співпрацю між радами молодих учених. Також сторони домовилися поглибити співпрацю в проведенні шкіл з написання грантових заявок та якісних публікацій.

За інформацією Ради молодих учених при Міністерстві освіти і науки України

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Погоджено план-графік запуску національн…

11-06-2012 Светлана - avatar Светлана

24-26 травня 2012 року у м. Києві відбулася зустріч керівників підприємств, що задіяні у проекті створення національного супутника зв’язку «Либідь» за участю генерального замовника - Державного космічного агентства України,...

Конференція проекту BILAT-UKR

02-02-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

31 січня 2012 року в Державному агентстві з питань науки, інновацій та інформатизації України на чолі з Першим заступником Голови Гриньовим Борисом Вікторовичем відбулось засідання “круглого столу” в рамках заключної...

Україна та ООН посилюють співпрацю

11-06-2012 Светлана - avatar Светлана

ПРЕС-СЛУЖБа АНТИМОНОПОЛЬНОГО КОМІТЕТУ З робочим візитом Україну відвідав керівник підрозділу з питань конкурентного законодавства та політики Конференції ООН з торгівлі та розвитку (ЮНКТАД) Хасан Какайя.