Необхідно відновити нафтогазову галузь – Глава держави в Івано-Франківському університеті нафти і газу

 Poroshenko

Президент Петро Порошенко у Івано-Франківську зустрівся із професорсько-викладацьким складом та студентським активом Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Глава держави наголосив, що Україні необхідно відновити нафтогазову галузь. «Дуже покладаюся не тільки на можливості нафтогазовидобувної галузі, але і на вчених», – підкреслив Президент. Зокрема, важливо повернути українські шельфові родовища, включаючи Одеське та Безіменне. Глава держави також відзначив необхідність визначення можливості використання свердловин, що за традиційними технологіями нібито вже вичерпали свій ресурс, та наукових розробок з енергозбереження.

Глава держави зазначив, що за майже 50 років у закладі підготовлено близько 50 тисяч кваліфікованих спеціалістів. Президент акцентував увагу на нових завданнях, які стоять перед випускниками Інституту, – забезпечення енергозбереження, енергетичної незалежності від російського газу та диверсифікації джерел енергопостачання.

Петро Порошенко нагадав, що до 2013 року частка Росії в імпорті газу в Україну становила більше 90%. «Кожен жовтень та листопад ми сиділи на гачку і думали, що ще Путін вичавить з України, з прогнилої та корумпованої української влади», – зазначив Президент. Петро Порошенко підкреслив, що минулої зими за допомоги європейських партнерів Україна продемонструвала, що не дасть більше себе шантажувати.

Ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу Євстахій Крижанівський під час виступу нагадав, що близько 200 років тому перший промисловий видобуток нафти в Європі був на території України. Він запевнив у високому науковому та інтелектуальному потенціалі та можливостях Інституту та випускників.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

У хвилюючому очікуванні

27-03-2015 Anna - avatar Anna

У хвилюючому очікуванні

Стаття академіка НАН України Вадима Михайловича Локтєва про значення науки для розвитку держави, роль Академії в системі організації науки та важливість виваженого підходу до реформування наукової сфери. Джерело: Вісник НАН...

EU project continues to drive Internet r…

04-12-2012 Светлана - avatar Светлана

The Internet has taken the world by storm. Social networking, online shopping, e-Learning programmes and access to both many and diverse applications are just some examples of how the Internet...

Літаючого робота-шпигуна створили німець…

07-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

КИЇВ. 5 травня. УНН. Літаючого робота-шпигуна розробила німецька компанія.