Міністр освіти і науки України зустрівся з президентом Академії наук Польщі Єжи Душинським

 Kvit Dushynsky

24 вересня 2015 року відбулася зустріч Міністра освіти і науки України Сергія Квіта з президентом Академії наук Польщі професором Єжи Душинським.

У зустрічі також взяли участь заступник Посла Республіки Польща Рафал Вольскі, радник Посольства Польщі Анна Кузьма, голова представництва Польської Академії Наук в Україні професор Генрик Собчук, голова Програмної Ради представництва Польської Академії Наук в Україні доктор Павел Коваль.

Під час зустрічі сторони обговорювали питання співпраці щодо навчальних програм та академічних обмінів, спільних наукових проектів. Зокрема, польська сторона пропонує розпочати програму спільних структурованих докторантур між провідними університетами та науковими інституціями Польщі та України.

Міністр освіти і науки Сергій Квіт підкреслив важливість співпраці сторін у галузі освіти і науки та наголосив на актуальності врахування польського досвіду для української вищої освіти, зокрема, у рамках імплементації нового Закону України «Про вищу освіту» та впровадження докторських програм європейського типу.

Сергій Квіт звернув увагу польської сторони на важливість врахування польського досвіду у впровадженні третього циклу вищої освіти та створенні PhD програм, котрі відрізняються від застарілої системи аспірантури, що наразі ще діє в українських вищих навчальних закладах.

Президент Академії наук Польщі Єжи Душинський, своєю чергую, підтвердив готовність Академії наук Польщі у сприянні та підтримці українських вищих навчальних закладів та наукових установ, науковців та їх досліджень.

Під час зустрічі сторони також обговорили перспективи співпраці у рамках спільної участі в європейських грантових програмах з досліджень та інновацій.

Сторони домовилися провести додаткову зустріч з цих питань у жовтні.

 

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Медведев утвердил правила финансирования…

15-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Для получения федерального софинансирования на информатизацию регионам нужно будет определить целевые показатели и пройти конкурсную комиссию Минкомсвязи. Но если цель будет достигнута менее чем на 70%, то деньги придется вернуть.

Доценти кафедри радіотехніки ВНТУ отрима…

30-12-2014 Anna - avatar Anna

Доценти кафедри радіотехніки ВНТУ отримали премію Верховної Ради України

Кандидати технічних наук Дмитро Гаврілов, Костянтин Коваль та Андрій Семенов визнані найталановитішими молодими ученими у галузі фундаментальних і прикладних досліджень та науково-технічних розробок. Усі троє молодих учених є недавніми випускниками Вінницького...

Правительство утвердило программу развит…

22-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

  Правительство России утвердило комплексную программу развития биотехнологий в стране до 2020 года. Как сказано в программе, опубликованной на сайте Минэкономразвития, на реализацию имеющихся планов потребуется около 1 триллиона рублей, в...