ВРУ прийняла Постанову «Про рекомендації парламентських слухань на тему: «Про стан та законодавче забезпечення розвитку науки та науково-технічної сфери держави»

11 лютого 2015 р. Верховна Рада України прийняла за основу та в цілому Постанову про схвалення рекомендацій парламентських слухань «Про стан та законодавче забезпечення розвитку науки та науково-технічної сфери держави».

Представляючи постанову, Голова Комітету ВРУ з питань науки і освіти Лілія Гриневич зазначила, що ідеї, закладені в цих рекомендаціях парламентських слухань, мають на меті змінити наукове законодавство та впровадити дієві механізми фінансування науки.

Лілія Гриневич зауважила, що сьогодні в нашій державі безпрецедентно низький рівень фінансування науки, який не дозволяє їй не тільки розвиватися, а й відтворюватися. Головний наголос було зроблено на необхідності зміни системи управління науковою сферою. «Ми маємо привернути уваги можновладців і керівництва країни до ролі науки, як фактору, який формує конкурентоспроможність країни», – підкреслила народний депутат.

Крім того, Голова Комітету звернула увагу на неабияке значення розвитку науки для оборонного комплексу країни. «Останні дані: у тих країн, які мають належний рівень оборони, наукомісткість обороноздатності становить до 20%», – підкреслила Лілія Гриневич.

Нагадаємо, парламентські слухання «Про стан та законодавче забезпечення розвитку науки та науково-технічної сфери держави» відбулися 2 липня 2014 року.

Детально про парламентські слухання за посиланням:

http://www.nas.gov.ua/UA/news/Pages/contents.aspx?ffn1=ID&fft1=Eq&ffv1=1892.

Матеріали Прес-служби НАН України 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

У Києві відкрито Bionic University

27-09-2013 Anna - avatar Anna

У Києві відкрито Bionic University

Перший в Україні відкритий міжкорпоративний IT-університет Bionic University відкрився у Києві. Про це повідомляє Департамент зовнішніх зв’язків Bionic University. "Університет є освітньою ініціативою українського інноваційного парку Bionic Hill. Заклад готуватиме понад тисячу...

США приступили до створення Національної…

10-10-2014 Anna - avatar Anna

     Президент США приступив до здійснення великої, нової ініціативи, орієнтованої на зміцнення інновацій, продуктивності, конкурентоспроможності та створення нових робочих місць в промисловості США - створення Національної мережі виробництва інновацій (National...

Запрошуємо на семінар!

14-03-2016 Олена - avatar Олена

Запрошуємо на семінар!

31 березня 2016 року Державна служба інтелектуальної власності України спільно з Державним підприємством «Український інститут інтелектуальної власності» (Укрпатент) проводить семінар на тему «Особливості проведення експертизи заявок на винаходи, корисні моделі...