Міністерство освіти і науки України та Міністерство національної освіти Республіки Польща підписали угоду про співпрацю

ukr-polСьогодні, 19 січня 2015 року, у рамках робочого візиту в Україну Прем’єр-міністра Республіки Польща Е. Копач, у Будинку уряду відбулися зустрічі Міністра освіти і науки України Сергія Квіта з Міністром науки та вищої освіти Республіки Польща Л. Коларскою-Бобіньскою та Міністром національної освіти Республіки Польща Й. Клюзік-Ростковською.

Міністр освіти і науки України подякував польській стороні за співпрацю та висловив сподівання на підтримку реформ в освіті.

Сторони обмінялися думками щодо реформування науки, зокрема, системи фінансування наукових досліджень в Україні, та приділили увагу міжнародним проектам обміну студентами та викладачами. Сторони обговорили процес реалізації стипендійної програми «Польській Еразмус для України». Зокрема, пані Л. Коларска-Бобіньска зазначила, що в рамках програми зараз у польських університетах успішно навчається 79 студентів з України. У свою чергу, Міністерством освіти і науки розглядаються заявки від українських студентів на другий етап програми. Планується, що 450 українських студентів та аспірантів розпочнуть навчання у Польщі вже з лютого 2015 року.

Як повідомила Міністр науки та вищої освіти Республіки Польща, польська сторона у жовтні також виділити 60 стипендій викладачам українських університетів для обміну професійним досвідом з польськими колегами. Пані Л. Коларска-Бобіньска зазначила, що підтримка та сприяння реформам, надання допомоги – це мета співпраці з боку польської сторони, а також запевнила у підтримці України на європейській арені.

Під час зустрічі Міністра освіти і науки України Сергія Квіта з Міністром національної освіти Республіки Польща Й. Клюзік-Ростковською обговорено питання реформи загальної середньої освіти в Україні та досвід польської сторони у цій сфері.

Сергій Квіт зазначив, що згодом на громадське обговорення буде винесено два законопроекти «Про освіту» та «Про професійно-технічну освіту», тому для Міністерства важливий досвід польських реформ у цих галузях, особливо, зважаючи на курс децентралізації в країні.

У рамках зустрічі підписано угоду про співробітництво в галузі освіти між Міністерством освіти і науки України та Міністерством національної освіти Республіки Польща. Відповідно до угоди відбуватиметься обмін викладачами та вихователями дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладів із України та Республіки Польща, а також продовжиться співпраця в рамках спільної Україно-польської комісії експертів з питань удосконалення змісту шкільних підручників з історії та географії обох країн.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Sixth International Conference on Human …

04-12-2012 Светлана - avatar Светлана

The Sixth International Conference on Human System Interaction will take place from 6 to 8 June 2013 in Gdansk, Poland.

Проблема не у відсутності інновацій, а у…

01-02-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Проблема Росії не у відсутності інновацій, а у відсутності реального механізму їх використання.

Уряд України посилює підготовку до реалі…

11-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ Уряд України серйозно готується до засідання українсько-російського Міжурядового комітету з питань торгово-економічного співробітництва, яке відбудеться 27 червня в Донецьку. Секторальні наради щодо...