Сергій Квіт: Університети - це платформа для розвитку суспільства і конкурентоздатності національної економіки

30 жовтня 2014 року в Міністерстві освіти і науки за участю Міністра освіти і науки Сергія Квіта відбулася робоча зустріч представників Світового банку з представниками урядових установ та ректорами провідних університетів країни.

Під час зустрічі Міністр освіти і науки України Сергій Квіт привітав її учасників та зазначив, що цей захід присвячений новому проекту Світового банку, який тільки формується в Україні.

За словами Міністра, брейнсторм-сесії в Міністерстві освіти і науки передувала розмова, що відбулася два місяця тому у Вашингтоні, де разом з представниками Світового банку було накреслено контури проекту технічної допомоги Україні. Сергій Квіт звернув увагу учасників заходу, що завданням зустрічі є не лише сформувати контури проекту, а й обмінятися думками.

«Одна із важливих особливостей цього проекту в Україні – це участь університетів, як платформи для розвитку суспільства і розвитку конкурентоздатності національної економіки», - наголосив Міністр освіти і науки Сергій Квіт.

Як повідомив Міністр, такого підходу до вищих навчальних закладів практично ніколи не було і вища освіта, зокрема, університети, завжди розглядаються, як установи, які просто потребують витрат із Державного бюджету. «В Україні, після здобуття Незалежності, ми не дивилися на університети та на заклади системи Національної академії наук, як на ті платформи, які можуть дати нам перспективи зростання інноваційної економіки, й ті результати наукових досліджень та інновацій, які зможуть допомогти українському бізнесу і національній індустрії в зростанні», - наголосив Сергій Квіт.

Міністр освіти і науки також зазначив, що під час обговорення перспектив проекту технічної допомоги між Світовим банком і Україною важливо накреслити критерії успішності подібних проектів. «Мова йде про один великий проект на загальнонаціональному рівні, який, очевидно, буде проявлятися в підтримці й реалізації кількох конкретних проектів, де братимуть участь конкретні бізнеси, конкретні університети і які, очевидно, повинні мати критерії успішності».

У свою чергу, в. о. директора Світового банку Тамара Сулухія наголосила на важливості зустрічі та на позитивному досвіді реалізації проектів Світовим банком у низці країн та їхній вплив на зростання економіки.

Під час робочої зустрічі також представниками світового банку представлено тематичні презентації щодо зміцнення конкурентоспроможності заради зростання та зайнятості, стратегічні проекти для підтримки реформ в інвестиційному кліматі, програм розвитку інновацій та підприємництва України для підтримки європейської інтеграції, технології комерціалізації тощо.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Китай вивів на орбіту ще 2 супутники сво…

20-09-2012 Светлана - avatar Светлана

Китай здійснив виведення на орбіту одразу 2 супутників своєї навігаційної системи. Про це, як передає кореспондент УКРІНФОРМу, повідомили з пекінського Центру управління польотами.

Биологи научились создавать идеальные бе…

09-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Опубликовано 9 ноября, 2012 - 00:10 Ученые из Университета Вашингтона в Сиетле разработали алгоритм, при помощи которого можно создавать белки с любой наперед заданной трехмерной структурой. Работа ученых опубликована в журнале...

ICT event 2013 – Як знайти партнерів і п…

01-10-2013 Львівська область - avatar Львівська область

Національний контактний пункт 7РП "Інформаційо-комунікаційні технології", який діє на базі Львівського ЦНІІ, пропонує українським організаціям ефективно використати всі сервіси даного заходу, щоб познайомитись із ІКТ-напрямками, які будуть фінансуватись у новій...