Оновлено Координаційну раду з питань реалізації в Україні Ініціативи "Партнерство "Відкритий Уряд"

10 вересня 2014 року на засіданні Уряду прийнято постанову «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 13 червня 2012 р. № 671».

Даний нормативно-правовий акт розроблено Міністерством закордонних справ України на виконання доручення Прем’єр-міністра України А.Яценюка від 15 квітня 2014 року, яким Міністра Кабінету Міністрів України О.Семерака призначено відповідальним за координацію впровадження в Україні міжнародної Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».

Ініціатива «Партнерство «Відкритий Уряд» є глобальним міжнародним проектом, учасниками якого на сьогодні вже стали 65 країн світу.

Його засновниками виступили 8 країн (Бразилія, Велика Британія, Індонезія, Мексика, Норвегія, Південно-Африканська Республіка, Сполучені Штати Америки, Філіппіни), підписавши відповідну декларацію 20 вересня 2011 року в ході сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Україна однією з перших приєдналася до міжнародного проекту, зобов’язавшись забезпечити виконання основних завдань Декларації Партнерства щодо підвищення доступності інформації про діяльність органів виконавчої влади, співпраці з інститутами громадянського суспільства у формуванні та реалізації державної політики, впровадження високих стандартів чесності в державному управлінні, а також застосування нових інформаційних технологій.

З цією метою Урядом було утворено Координаційну раду з питань реалізації в Україні Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» (постанова КМУ від 13 червня 2012 року) до складу якої увійшли представники органів виконавчої влади та голови громадських рад при них, інститутів громадянського суспільства, експерти, науковці та ін.

На Координаційну раду покладено завдання надавати сприяння заходам з реалізації Ініціативи в Україні, проводити аналіз стану рівня забезпечення відкритості та прозорості процесу її реалізації, залучати до нього інститути громадянського суспільства, розвивати співпрацю з Керівним комітетом Ініціативи та іншими міжнародними організаціями, які підтримують її впровадження.

У зв’язку з цим, Міністерством закордонних справ України було організовано та проведено громадське обговорення даної постанови, учасники якого наголосили на необхідності оновлення складу Координаційної ради шляхом залучення нових учасників – загалом близько 30 осіб, що складає більшість її членів.

Таке максимально широке представництво інститутів громадянського суспільства та незалежних експертів у складі Координаційної ради має засвідчити бажання і рішучість Уряду впроваджувати принципи відкритого урядування у діяльність органів виконавчої влади, а також дасть можливість визначити пріоритети реалізації Ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», які будуть відповідати очікуванням суспільства і стануть реальним інструментом змін у житті громадян.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Розробки вчених НАН України рятують житт…

19-11-2014 Anna - avatar Anna

Розробки вчених НАН України рятують життя

Вчені Національної академії наук України розробили сучасний засіб для лікування онкохворих – протипухлинну аутовакцину. Протипухлинна аутовакцина (ПАВ) – перший вітчизняний протипухлинний засіб, що готується з власної пухлинної тканини хворого та продуктів...

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №23-24(2013)

01-07-2013 Олена - avatar Олена

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №23-24(2013)

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №23-24(2013) СКАЧАТИ Видання «Наука сьогодні». Періодичність: двічі на місяць. Метою журналу є забезпечення оперативною інформацією про події, здобутки, досягнення у сфері фундаментальних і прикладних наук, високих технологій як управлінських...

Новий матеріал захистить будівлі від зем…

14-04-2016 Олена - avatar Олена

Новий матеріал захистить будівлі від землетрусів

Новий композиційний матеріал на основі термопласту і вуглецевого волокна значно підвищить сейсмостійкість будівель. Як пише інтернет-ресурс Tech Xplore, новинка, представлена японською компанією Komatsu Seiren, отримала назву Cabkoma Strand Rod. Ідеться про...