Президент Петро Порошенко підписав закон «Про вищу освіту»

      Президент Петро Порошенко підписав закон № 1556-VІI «Про вищу освіту». Про це повідомив міністр освіти України Сергій Квіт на своїй сторінці у Facebook.

     «Закон «Про вищу освіту» підписаний Президентом! Вітаю всіх. Українська вища освіта подолала пострадянські рецидиви й опинилася в іншій реальності. Саме час вищим навчальним закладам скористатися нагодою і нарешті стати автономними», – зазначає Квіт.

    1 липня Верховна Рада схвалила нову редакцію закону про вищу освіту. Цей документ встановлює основні правові, організаційні, фінансові засади функціонування системи вищої освіти, створює умови для посилення співпраці державних органів і бізнесу з вищими навчальними закладами на принципах автономії вищих навчальних закладів.

     Представляючи законопроект у парламенті, народний депутат від «Батьківщини», голова парламентського комітету з питань науки й освіти Лілія Гриневич нагадала, що спроби ухвалити цей документ тривали 5 років. До його тексту надійшло близько тисячі пропозицій від громадськості.

     За словами Гриневич, законопроект допоможе Україні у входженні до європейського освітнього простору.

     Закон визначає концептуальні засади модернізації вищої освіти - інтеграція вищої освіти України до Європейського простору шляхом реалізації положень та принципів Болонського процесу; забезпечення якості вищої освіти і науки шляхом розвитку незалежної системи забезпечення якості вищої освіти; інтеграція освіти, науки та інновації; автономія вищих навчальних закладів; співпраця вищих навчальних закладів та бізнесу у сфері вищої освіти і науки шляхом запровадження механізмів інноваційного розвитку країни за рахунок взаємодії освіти, науки, бізнесу і держави.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Затребуваність ринку у висококласних про…

07-08-2013 Anna - avatar Anna

Зростання популярності ІТ-спеціальностей серед абітурієнтів і, відповідно, дуже великі конкурси в усіх провідних вузах, що готують програмістів, - ще один чіткий сигнал щодо необхідності подальшого стимулювання розвитку ІТ-галузі, - таку...

Подача заявок за програмою «Наука заради…

21-11-2014 Anna - avatar Anna

Подача заявок за програмою «Наука заради миру та безпеки»

        До 01.02.2015: Подача заявки за програмою «Наука заради миру та безпеки». В рамках поглиблення співробітництва з НАТО за програмою «Наука заради миру та безпеки» (НЗМБ) та в умовах необхідності посилення...

У Києві впроваджуватимуть електронну мед…

25-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

 У КМДА презентували концепцію інформатизації міських лікарень «Київська медицина майбутнього», яку планується реалізувати в рамках Стратегії розвитку Києва до 2025 року.