Уряд України cхвалив Меморандум про взаєморозуміння з ОЕСР щодо поглиблення співробітництва

KMU Кабінет Міністрів схвалив Меморандум про взаєморозуміння між Урядом України та Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) щодо поглиблення співробітництва, реалізація якого сприятиме подальшому розвитку співробітництва з ОЕСР у пріоритетних для України сферах та напрямах.

Зокрема, поглиблення співробітництва з ОЕСР буде здійснюватись у таких сферах, як: розвиток МСП, боротьба з корупцією, державне управління, розвиток секторної конкурентоспроможності (в тому числі в галузях сільського господарства і зеленої економіки), управління державними підприємствами, удосконалення системи податкового адміністрування, розвиток статистики.

Співробітництво в рамках Меморандуму буде здійснюватись шляхом реалізації науково-дослідних проектів, проведення оглядів спільно з експертами ОЕСР та розробки рекомендацій щодо удосконалення державної політики в різних галузях економіки, участі України в роботі відповідних комітетів та робочих органів ОЕСР.

          Реалізація Меморандуму дозволить удосконалити законодавство України з урахуванням найкращого міжнародного досвіду та рекомендацій ОЕСР (у тому числі для реалізації Угоди про зону вільної торгівлі між Україною та ЄС), розширити участь України в роботі органів ОЕСР, започаткувати нові напрями співробітництва з ОЕСР (зокрема для розвитку зеленої економіки, удосконалення системи державної статистики, боротьби з корупцією, удосконалення конкурентного законодавства.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Создана несмачиваемая поверхность

20-09-2012 Светлана - avatar Светлана

Инженеры создали поверхность, которая благодаря своей микроструктуре не смачивается ни водой, ни масляными жидкостями. Работа опубликована в журнале Soft Matter, ее краткое содержание приведено на сайте университета Твенте.

Туреччина створює Національне космічне а…

14-01-2016 Олена - avatar Олена

Туреччина створює Національне космічне агентство

Уряд Туреччини розпочав процедуру створення національного космічного агентства. Агентство з питань космічних технологій при міністерстві транспорту, морських сполучень і комунікацій завершує роботу над законопроектом про Національне космічне агентство, повідомляє Trend.

У Пекіні підписано низку українсько-кита…

07-12-2013 Anna - avatar Anna

Президент України Віктор Янукович та Голова Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпін у Пекіні підписали Договір про дружбу і співробітництво між Україною і КНР. Договір є ключовим політичним документом та відображає...