Розпочала роботу Рада з питань науково-технічного розвитку України

В Україні розпочинає діяти Рада з питань науково-технічного розвитку. Її склад погоджено Президентом Національної академії наук України Борисом Патоном. Забезпечувати ж роботу Ради буде Держінформнауки – про це поінформував голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко.

За його словами, в Україні давно існувала потреба в авторитетному науковому зібранні, створеному не за адміністративним принципом, а за принципом професійного та суспільного визнання.

«Важливо, аби думка такої Ради стала основою державних рішень щодо науково-технічного розвитку країни», - наголосив Володимир Семиноженко. Очолив Раду директор Інституту магнетизму НАН та МОН України, академік та Герой України Віктор Бар’яхтар – один із найбільш видатних учених-фізиків. Склад Ради, до якої увійшли вчені із незаперечно високою репутацію не тільки в Україні, а й в світі, в подальшому буде розширюватись, виходячи з рекомендацій її членів –зазначив Володимир Семиноженко.

«Те, що нам вдалося об’єднати таких відомих вчених ідеєю розвитку наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності у складний для України час – це достатньо своєчасний крок. Наприклад, ЄС поставив завдання до 2020 року збільшити кількість вчених на 1 млн. Україна, що має визнаний у всьому світі науковий потенціал, володіє ядерними, ракетно-космічними та авіаційними технологіями, просто не може залишатися осторонь», - заявив Володимир Семиноженко.

Довідково: До складу Ради увійшли такі відомі науковці як академік НАН України Ганна Єльська, академік НАН України, професор Олег Кришталь, Віце-президент НАНУ, академік НАН України, професор Антон Наумовець, академік НАН України Валерій Кухар, академік НАН України Ярослав Блюм, академік НАН України Петро Гожик, академік НАН України Валерій Скороход, академік НАН України Ярослав Яцків та інші.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Татарстан: в Автограде открылось инновац…

19-12-2012 Светлана - avatar Светлана

В городе Набережные Челны на площадях ОАО «КИП-Мастер» состоялось открытие инновационного комплекса компании «Плакарт» по газотермическому напылению и наплавке.

Ещё раз о безопасности наноматериалов во…

23-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Опубликовано 23 ноября, 2012 - 00:51 Открытие графена было встречено нанотехнологами с необычайным воодушевлением, в основном благодаря возможности создания новых материалов, способных, по мысли многих учёных, обеспечить революционное развитие электроники и...

В Красноярском крае начали работать студ…

03-07-2012 Олена - avatar Олена

 ИТ-бригады из студентов Сибирского федерального университета приступили к работе с населением региона. Они будут проводить разъяснительную работу среди жителей Красноярского края: информировать их об электронном правительстве, проводить обучение и интерактивные...