Рада нацбезпеки і оборони та ПРООН збирають хакатон

Вперше в Україні відбудеться Національний хакатон на тему комунікації та безпеки в умовах конфлікту. Захід у Києві 4-5 квітня проведуть Рада національної безпеки та оборони України та громадська платформа SocialBoost у партнерстві з ПРООН.

Про це повідомили організатори заходу.

"Під час конкурсу-хакатону National Human Security Hackathon за участю громадських активістів, програмістів, дизайнерів, фахівців з різних гулузей планується отримати відповіді на запитання: Як забезпечити власну безпеку в умовах конфлікту? Як з-поміж безлічі новин і повідомлень в інформаційному просторі обрати найдостовірніші джерела і отримувати чітку і легку для сприйняття інформацію? Як максимально ефективно організуватися з друзями, колегами, сусідами в умовах конфлікту?" - зазначається в прес-релізі.

Очікується, що за результатами конкурсу будуть розроблені робочі цифрові рішення, сайти, плагіни, додатки або фізичні пристрої. З функціональної точки зору це можуть бути інтерактивні карти, SMS-сервіси, нові адмінпослуги, серверні системи тощо.

Для участі в проекті потрібно зареєструвати ідею за однією з тем конкурсу на сайті http://security.socialboost.com.ua/, що автоматично долучає її до розробки на хакатоні. Теми проектів можуть стосуватися питань інформаційної безпеки, візуалізації новин та інформації; персональної та масової безпеки; самоорганізації в умовах конфлікту.

Найкращі проекти журі відбере 5 квітня, після 24-х творчих годин безперервної інтенсивної розробки. За основу для відбору проектів будуть взяті критерії соціального впливу, інноваційності, сталості та якості технічного рішення. Переможці конкурсу в кожній номінації отримають фінансову підтримку на впровадження своїх ідей.

В роботі заходу візьмуть участь заступник секретаря РНБО України Вікторія Сюмар, заступник керівника та координатор програм Регіонального центру ПРООН у Арабських країнах в Каїрі Джефрі Прюїт, координатор громадської платформи SocialBoost Денис Гурський.

Національний хакатон проходитиме 4-5 квітня в приміщенні Українського національного інформаційного агентства Укрінформ за адресою вулиця Богдана Хмельницкого, 8/16.

Для акредитації звертатися до спеціаліста ПРООН Галини Смірнової за тел. +38(044)584-34-75 або (095)283-08-96, Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Мінекономрозвитку розробляє нову концепц…

17-06-2015 Anna - avatar Anna

Радник Міністра економічного розвитку і торгівлі України з питань цифрової економіки Олена Мініч поінформувала 17 червня компанії-члени Європейської Бізнес Асоціації про поточну ситуацію в галузі права інтелектуальної власності та реформи...

Объявлены победители конкурса «Моя идея …

25-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Победителями конкурса среди студентов старших курсов ВУЗов и аспирантов «Моя идея для России 2012», организованного Открытым университетом Сколково (ОтУС) и Singularity University (SU) стали Ярослав Меньшенин и Егор Лакомкин.

В Україні стартував проект «Ідеї, що змі…

12-11-2015 Олена - avatar Олена

В Україні стартував проект «Ідеї, що змінюють світ»

На цьому сайті будь-хто зможе запропонувати винахідницьку оригінальну ідею і знайти однодумців для її реалізації. Частина сайту присвячена розробкам видатних винахідників родом з України: перший електричний трамвай, турбореактивний двигун, технологія зварювання...