Кабінет Міністрів прийняв розпорядження «Про підписання Спільної заяви про співробітництво в галузі розширення дії супутникових систем функціонального доповнення EGNOS на територію України між Урядом України та Європейською Комісією»

KMUКабінет Міністрів на своєму засіданні прийняв розпорядження «Про підписання Спільної заяви про співробітництво в галузі розширення дії супутникових систем функціонального доповнення EGNOS на територію України між Урядом України та Європейською Комісією».

Реалізація проекту EGNOS здійснюється на базі підписаної між Україною та Європейським Союзом Угоди про співробітництво щодо цивільної глобальної навігаційної супутникової системи – «Галілео» (грудень 2005).

Віце-прем'єр-міністру України Олександру Вілкулу надано повноваження на підписання Спільної заяви з Віце-президентом Європейської Комісії, Комісаром з питань промисловості та підприємництва Антоніо Таяні з розширення дії Європейської геостаціонарної навігаційної служби (EGNOS, European Geostationary Navigation Overlay Service) на територію України.

Зона дії EGNOS охоплює всю Європу, північ Африки і невелику європейську частину Росії. Так само, як і WAAS, система складається з мережі наземних станцій, головної станції, яка акумулює інформацію від супутників GPS, ГЛОНАСС і Galileo, і геостаціонарних супутників EGNOS, через які ця інформація транслюється на GPS-приймачі, що підтримують прийом диференційованих поправок.

8 жовтня 2013 року Європейський Союз ратифікував угоду з Україною про співробітництво у сфері супутникової навігаційної системи «Галілео».

Система EGNOS поки не має наземних станцій в Україні. Тому сигнал супутників добре приймається у Західній Україні від станцій, розташованих у Польщі, але він практично недоступний у Центральній та Східній Україні.

Опрацювання питання поширення EGNOS на територію України передбачено також Планом першочергових заходів щодо інтеграції України до Європейського Союзу на 2013 рік.

Європейський Союз виділив грант розміром у 1,45 млн. євро для реалізації спільного українсько-іспанського twinning-проекту в сфері освоєння космосу, а саме: дистанційного зондування Землі та розширення системи супутникової навігації EGNOS/Galileo.

Представником України в цьому проекті є Державне космічне агентство України, а європейську сторону представляє Національний інститут аерокосмічних технологій (INTA, Іспанія).

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

В Новосибирске планируют построить агрот…

24-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

В Новосибирске планируют построить агротехнопарк, который будет заниматься производством и апробацией проектов СО РАСХН, а также выступать стартовой площадкой для молодые предпринимателей, интересующиеся сельскохозяйственным производством и желающих начать свой бизнес...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

22-02-2016 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 19.02.-23.02.2016 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

У МОН опрацьовують пропозиції щодо підго…

10-03-2015 Anna - avatar Anna

У МОН опрацьовують пропозиції щодо підготовки докторів філософії та докторів наук

В Міністерстві освіти і науки України опрацьовано всі пропозиції та зауваження вищих навчальних закладів, наукових установ, вчених та експертів щодо підготовленого проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку підготовки...