Європейська економічна комісія ООН провела Огляд інноваційного розвитку України

На прохання Уряду України Європейською економічною комісією ООН проведено Огляд інноваційного розвитку України. Така масштабна і знакова робота проведена вперше. Огляд відображає підсумки серій консультацій і дискусій між експертами ЄЕК ООН та політиками, урядовцями, представниками наукових установ та бізнес-спільноти України.

Консультативні прийоми, що застосовані в Огляді, спираються на досвід, накопичений Європейською економічною комісією ООН у її роботі з виявлення кращих практик та наявного досвіду в галузі розвитку, заснованого на знаннях, при цьому особлива увага приділяється труднощам, що виникають в країнах з перехідною економікою.

У вступному слові Огляду Виконавчий секретар ЄЕК ООН Свен Алкалай подякував Уряду України за підтримку в реалізації цього спільного проекту. І висловив сподівання, що рекомендації з Огляду будуть корисними керівним органам у їх зусиллях щодо сприяння інноваційній діяльності.

Практична робота зі створення Огляду інноваційного розвитку України почалася в травні 2012 року з проведення підготовчої місії представників секретаріату ЄЕК ООН для встановлення контактів та обговорення структури та змісту Огляду з українською владою та іншими зацікавленими сторонами.

Висновки і рекомендації, що містяться в Огляді, покликані сприяти значному удосконаленню нормативно-інституційної бази інноваційної діяльності і відображають актуальність і корисність прийняття відповідних політичних рішень.

Огляд інноваційного розвитку України ЄЕК ООН торкається: поточної економічної і інноваційної діяльності в нашій країні, національної інноваційної системи і управління інноваціями, рамкових умов, інноваційної політики та інструментів, генерації знань, зв'язку між наукою і виробництвом і співпраці в інноваційному процесі, фінансування інноваційного підприємництва, ролі інновацій у міжнародній економічній інтеграції, перспектив інвестиційних проектів, що переведені на інноваційні рейки та джерел інформації.

Огляд інноваційного розвитку України в даний час доступний в Інтернеті на сайті ЄЕК ООН http://www.unece.org/index.php?id=3286.

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

23-05-2014 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 21.05.-23.05.2014 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Німецька програма для молодих вчених у с…

07-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Федеральне міністерство освіти та дослідження Німеччини запрошує молодих учених взяти участь у конкурсі, що надасть їм можливість відвідати провідні наукові установи Німеччини.

Свердловская область: вводится новая мер…

03-10-2012 Олена - avatar Олена

 03.10.2012 В Свердловской области внесены изменения в целевую программу "Развитие инфраструктуры наноиндустрии и инноваций в Свердловской области" на 2011-2015 гг. Финансирование программы увеличено более чем в 4 раза - с 829,3...