Оголошення про підтримку конкурсу ідей стосовно побудови та розвитку інноваційних науково-дослідницьких мереж з партнерами у країнах Дунайського регіону

YvagaФедеральне міністерство освіти та дослідження оголосило у рамках Стратегії Федерального уряду щодо інтернаціоналізації науки та досліджень про проведення грантової підтримки конкурсу ідей стосовно побудови та розвитку інноваційних науково-дослідницьких мереж з партнерами у країнах Дунайського регіону (Боснія і Герцеговина, Болгарія, Хорватія, Молдова, Чорногорія, Австрія, Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, Республіка Чехія, Україна та Угорщина).

Дана програма Федерального міністерства має на меті підтримувати німецькі ВНЗ, дослідницькі установи та підприємства (особливо малі та середні підприємства) у створенні мережі з провідними дослідниками країн Дунайського регіону для спільної розробки коопераційних стратегій та проектів.

Підтримуватиметься побудова та розвиток науково-дослідницьких мереж, а саме їхня інтернаціоналізація з партнерами країн Дунайського регіону у сферах стратегії Федерального уряду стосовно високих технологій, що потребують окремої допомоги (клімат/енергія, здоров’я/харчування, безпека, мобільність, комунікації), та з приводу ключових технологій, які направлені на дані проблемні сфери, а також у відповідних тематичних сферах науково-дослідницької програми ЄС, наприклад „Горизонт 2020”. Побудова мереж у названих сферах підтримує цілі стратегії ЄС у Дунайському регіоні.

Відповідно до цілей програми підтримки створення науково-дослідницьких мереж між інституціями, у їх побудові та розвитку мають брати участь принаймні 3 партнери з регіонів верхньої та нижньої течії Дунаю:

німецький партнер,додатково принаймні один партнер з країн верхньої течії - Хорватії, Австрії, Словаччини, Словенії, Республіки Чехія, Угорщини –

та принаймні один партнер з країн нижньої течії – Боснії і Герцеговини, Болгарії, Молдови, Чорногорії, Румунії, Сербії, України.

Тривалість отримання підтримки складається із 2 послідовних фаз підтримки, кожна з яких тривалістю 12 місяців, які подаються одночасно. Після успішного завершення першої фази підтримки та позитивної оцінки успішності подальшої реалізації проекту, виконавці отримують фінансування для проведення другої фази проекту.

Фаза підтримки 1:

Створення та розвиток мережі Перша фаза підтримки тривалістю, як правило, до 12 місяців служить для створення нової мережі, або розвитку існуючої мережі НДДКР з партнерами з Придунайських країн. Метою є створення стійких мережевих структур. Отже, наприкінці цієї фази учасники мережі повинні підписати договір щодо процедури співробітництва всередині мережі, наприклад, у формі меморандуму про взаєморозуміння .

Фаза підтримки 1:

Ініціювання конкретних НДДКР-проектів

Під час другої фази підтримки тривалістю, як правило, до 12 місяців необхідно вжити конкретних заходів для забезпечення подальшого фінансування мережі. Це може, наприклад, бути конкретний конкурс в рамках європейських програм сприяння, а також в рамках EUREKA, національної або регіональної програми сприяння (наприклад, Європейське територіальне співробітництво INTERREG, інструменти допомоги з залучення IPA), в яких мережа буде мати намір взяти участь. Це також можуть бути заявки на виконання НДДКР приватних та державних замовників

При залученні МСП в рамки комплексного проекту, вони мають виконувати провідну роль для результатів проекту.

Від час першої фази відбору до 18 вересня 2015, 12:00 год. середньоєвропейського літнього часу необхідно подати проектну заявку німецькою або англійською мовами за допомогою електронного інструменту PT-Outline (http://www.ptoutline.de/IWINDORplus).Якщо заявка подається англійською мовою, то необхідно ще додати резюме німецькою мовою.

Реалізацією цього заходу підтримки BMBF уповноважило Міжнародне бюро. Відповідальна контактна особа у міжнародному бюро:

Dr. Ralf Hagedorn

E-Mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Телефон: 02 28-38 21-14 92

Телефакс: 02 28-38 21-14 90

Дізнайтеся більше за посиланням www.bmbf.de//foerderungen/28840.php(німецькою) та http://www.bmbf.de/pubRD/BMBF_Danube_Region_Call_2015.pdf(англійською)

Джерело: Експерт з питань кооперації в області наукових досліджень ДЕінтернаціональ, Україна

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Фундаментальні дослідження та практичні …

27-03-2015 Anna - avatar Anna

Фундаментальні дослідження та практичні розробки Інституту фізики НАН України

Серед установ Національної академії наук України особливе місце посідає Інститут фізики – заклад із довгою історією та непересічними здобутками в галузі вивчення найбільш загальних і фундаментальних закономірностей, якими визначається розвиток...

ІФНТУНГ підписав Меморандум про співпрац…

10-05-2016 Олена - avatar Олена

ІФНТУНГ підписав Меморандум про співпрацю з Міністерством енергетики та вугільної промисловості України

6 травня 2016 року підписано Меморандум про співпрацю між Міністерством енергетики та вугільної промисловості України та Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу. Підписання відбулось у рамках робочого візиту на...

Держінформнауки ініціює створення науков…

21-03-2014 Anna - avatar Anna

Держінформнауки ініціює створення Комісії з питань розвитку проривних технологій для потреб оборони та безпеки країни. З цього приводу уже відбулися консультації з керівниками провідних наукових інститутів, які займаються військово-технічними розробками.