Державний Фонд Фундаментальних Досліджень України та Японське товариство сприяння науці оголошують конкурс спільних українсько-японських науково-дослідних проектів

KonkursВідповідно до положень Меморандуму про співробітництво в науковій сфері між Державним Фондом Фундаментальних Досліджень України та Японським товариством сприяння науці від 20.02.2014 р., Державний Фонд Фундаментальних Досліджень України та Японське товариство сприяння науці оголошують конкурс спільних українсько-японських науково-дослідних проектів за такими напрямами:

- Гуманітарні науки;

- Соціальні науки;

- Природничі науки.

Конкурс відкритий для наукових лабораторій, науково-дослідних груп вищих навчальних закладів, науково-дослідних установ обох країн.

Документи приймаються до 8 вересня 2015 року.

Критерії відбору спільних пропозицій

Крім наукової відповідності, основними критеріями оцінки є такі:

-     компетентність науковців та їх здатність довести проект до логічного завершення;

-       наявність співвиконавця в країні-партнера;

-       взаємний обмін досвідом;

-       наукова цінність очікувані від проекту;

-       перспективність співробітництва;

-  керівники проекту мають бути кандидатами або докторами наук, які працюють увищих навчальних закладах України або науково-дослідних установах.

Після перевірки відповідності пропозицій вимогам, кожна заявка передається для наукової експертизи, що проводиться паралельно в обох країнах. Потім між українською та японською сторонами відбувається обмін результатами експертизи та обираються два проекти для подальшого фінансування.

Фонд не прийматиме нових заявок від українських керівників та учасників проектів, які наразі отримують гранти за цією програмою.

Особлива увага приділятиметься проектам, які будуть подані новими дослідними групами, та проектам з дійсно новаторської тематики.

Керівники та основні учасники проектів можуть подавати до Фонду Фундаментальних досліджень тільки одну заявку.

Інтелектуальна власність

Науковці з українського боку, зокрема, керівники проектів, мають вжити всіх необхідних заходів для захисту прав інтелектуальної власності.

Фінансування

Фінансування проекту виділяється на два роки (щороку окремо). Рішення про продовження фінансування на наступний рік приймається після розгляду звіту за попередній рік роботи.

Сторона, що направляє вченого, оплачує транспортні витрати, пов’язані з проїздом свого вченого в країну партнера, вартість проживання в готелі, добові,медичну страховку.

Основні документи й строки подання заявок на конкурс:

- заповнена форма заявки на участь у конкурсі – українською та англійською мовами, з оригіналами підписів та печатками установи-заявника у паперовому вигляді (2 прим.) та заповнення електронної форми;

- лист від організації - співвиконавця спільного проекту (на бланку установи) – 1 прим.;

- акт експертизи на відкриту публікацію результатів досліджень по темі проекту – 1 прим.;

- анотація проекту українською мовою з підписом керівника проекту – 1 прим.;

- супровідний лист (на бланку установи-заявника, на ім’я Директора Державного Фонду Фундаментальних досліджень, із зазначенням назви конкурсу, на який подаються документи, за підписом керівника установи-заявника або особи уповноваженої на підпис відповідно до наказу про розподіл обов’язків).

Заявки можуть подаватись поштою або особисто. Якщо документи подаються особисто - їх необхідно залишити у скриньці для кореспонденції, за адресою: бульвар Т. Шевченка, 16.

Розглядатися будуть лише ті документи, які були відправлені не пізніше останнього дня конкурсу (штамп на конверті поштового відправлення), а саме 8 вересня 2015 р.

Заявки, оформлені без дотримання усіх вищезазначених вимог, розглядатись не будуть.

Форма заявки на участь у конкурсі розміщена на веб-сторінці:

http://www.contest.dffd.gov.ua

Кандидатам на участь у програмі з української сторони варто переконатися у тому, що їх партнери подали відповідну заявку до Японського товариства сприяння науці (JSPS).

Після закінчення конкурсу матеріали розглядатимуться експертизами обох країн та після завершення всіх процедур оголошуються результати конкурсного відбору.

В межах виділеного бюджетного фінансування Сторін з виконавцями щорічно укладаються договори на виконання конкретних проектів з фінансуванням національної частини проекту цього року.

Після закінчення виконання проекту Замовникові (установа, з якою Виконавець уклав договір) подаються науковий і фінансовий звіти. У науковому звіті повинно бути викладено результати наукових досліджень.

Контактна особа в Україні:

Малиновська Олена Алимівна

Координатор проекту

тел: 246-39-27, e-maіl: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Предложена методика искусственного выращ…

24-10-2012 Олена - avatar Олена

 Почка – это парный орган, входящий в состав системы мочевыделения позвоночных животных. Опубликовано ssu-filippov в 23 октября, 2012 - 00:57 Почка – это парный орган, входящий в состав системы мочевыделения позвоночных...

«Нафтогазова енергетика 2013»

25-07-2013 test - avatar test

«Нафтогазова енергетика 2013»

Міжнародна науково-технічна конференція та виставка «Нафтогазова енергетика 2013» відбудеться з 7 по 11 жовтня 2013р. в місті Івано-Франківську на базі Івано-Франківського національного  технічного університету нафти і газу.

Концепція реформування системи фінансува…

02-07-2012 Олена - avatar Олена

Проблема, яка потребує розв'язання Досягнення вітчизняних вчених у багатьох сферах, зокрема у розробці космічної та авіаційної техніки, біотехнологіях, створенні нових матеріалів, свідчать, що Україна має значний науковий потенціал. В Україні діє...