Стартував ІІ Міжнародний конкурс найкращих робіт з комп’ютерного моніторингу стану довкілля України серед учнів та студентів

KonkursСтартував ІІ Міжнародний конкурс найкращих робіт з комп’ютерного моніторингу стану довкілля України серед учнів та студентів, який проводиться під патронатом Міністерства екології та природних ресурсів України за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Учасниками можуть бути будь-які особи, що мають статус учня чи студента навчального закладу і вік до 28 років.

Приймаються роботи, присвячені моніторингу стану природних ресурсів та процесу чи наслідків їх забруднення з використанням комп’ютерних засобів або інформаційних технологій (фото чи відеофіксація з прив’язкою фото до електронної карти; результати аналізу даних спостережень з використанням комп’ютерних програм; плакати або відеофільми з елементами екологічного моніторингу, синтезовані на комп’ютері; квадракоптери та безпілотні літаки для аерофотознімання; програмно-технічні вимірювальні системи та пристрої; програми для обробки даних космічної та аерофотозйомки; веб-сайти, геопортали, екологічні соціальні мережі чи додатки до мобільних пристроїв для покращення доступу населення до даних екологічного моніторингу та даних про стан природних ресурсів; комп’ютерні стратегічні ігри, де передбачений моніторинг стану довкілля, тощо).

Перевага надається роботам, які по-перше, мають високу соціальну значимість та цінність для практики, по-друге, є оригінальними та в яких особистий внесок автора був найбільшим, по-третє, роботи, де не просто виявлені екологічні проблеми, а автором запропоновано як їх вирішити та вже продемонстровано як він це зробив на якихось прикладах.

Допускається подавати роботи, що були переможцями будь-яких інших конкурсів, окрім робіт, які були переможцями цього ж конкурсу, що проходив торік.

Обов’язковою умовою для усіх робіт є прив’язка (хоча б як приклад) до конкретних реальних географічних об’єктів природи чи джерел забруднення з указанням їх координат чи місць розташування на картах території Україні.

Прийом робіт на конкурс проводиться до 20 квітня 2015 р. через сайт конкурсу. Для подачі роботи слід зареєструватись на сайті конкурсу і далі слідувати інструкціям оргкомітету. Оцінювання робіт у І турі проводиться членами міжнародного журі теж через Інтернет (без публікування інформації про авторів – тільки девізи робіт). 12 травня (День екологічної освіти) буде оголошено переможців І туру.

ІІ тур пройде 22 травня 2015 (Міжнародний день біологічного різноманіття) у Вінницькому національному технічному університеті. Переможці отримають цінні призи від спонсорів (цифрову техніку, у т.ч. кольорові принтери із вбудованими сканерами і ксероксами, зарядні пристрої на сонячних батареях, флешки тощо). Також, для переможців, за рахунок спонсорів, планується турне по мальовничих місцях заповідного фонду України.

Роботи оцінюються (І ступеня – одна робота, ІІ – до двох робіт, ІІІ – до трьох робіт) окремо серед учнів та студентів у трьох номінаціях (за рішенням журі та оргкомітету кількість номінацій може бути розширена):

- «Найкраще інформаційне наповнення»;

- «Найбільш комплексне дослідження»;

- «Найкраща комп’ютерна реалізація».

Переможці ІІ туру (та їх керівники) отримають дипломи за підписом міністра екології та природних ресурсів України та керівництва оргкомітету конкурсу.

Нагадаємо, що умови конкурсу, у т.ч. вимоги до оформлення та критерії оцінювання робіт, є у Положенні, яке розміщено на сайті конкурсу: http://ecomon.vntu.edu.ua.

Контактна інформація оргкомітету: (0432) 43-77-22, 59-82-91, 59-84-77

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

У Каразінському університеті відбулося в…

15-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

15 листопада У Харківському національному університеті імені В.Н. Каразіна 14 листопада відбулося урочисте відкриття Інноваційного центру.

НИУ ИТМО и венчурный фонд Esprito Ventur…

03-07-2012 Олена - avatar Олена

20 Июля венчурный фонд Esprito Ventures и Национальный Исследовательский Университет ИТМО запускают проект под названием «Летняя Стартап Лаборатория SumIT». Проект будет работать на протяжении шести недель с 20 июля по...

Дайджест новин у сфері науки та інноваці…

29-03-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин у сфері науки та інновацій за 27-29.03.2013 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...