Конкурс на здобуття премії за видатні результати, одержані українськими та польськими вченими

Національна академія наук (НАН) України і Польська академія наук (ПАН) відповідно до укладеної між ними у 2013 році Угоди про премії (додається) оголошують перший конкурс на здобуття премії за видатні результати, одержані польськими та українськими вченими при проведенні спільних досліджень у галузі природничих, технічних, гуманітарних і суспільних наук, які мають важливе наукове і практичне значення.

Присудження премії буде здійснено в 2014 році.

У конкурсі на здобуття премії можуть брати участь лише польські та українські вчені, які працюють у наукових установах ПАН і НАН України.

На конкурс цього року можуть бути представлені роботи або серії спільних робіт єдиної тематики, виконані колективами вчених наукових установ ПАН і НАН України протягом останніх п’яти років. Число учасників спільних проектів, висунутих на конкурс, не повинно перевищувати п’яти осіб з кожного боку, при цьому кількість учасників спільних досліджень з польського та українського боку може бути неоднаковою.

Право висунення робіт на здобуття премії надається науковим установам ПАН і НАН України, а також дійсним членам та членам-кореспондентам обох академій з їхньої спеціальності.

Роботи, що подаються на конкурс, повинні одночасно направлятися в обидві Академії з поміткою «На здобуття премії НАН України та ПАН».

Матеріали до заявок (подаються в трьох екземплярах) повинні містити:

        аргументований відгук про роботу, що включає оцінку результатів спільних досліджень, їх значення для науки і практики;

        копії наукових публікацій, технічну документацію та інші матеріали, що свідчать про важливість отриманих результатів;

        відомості про іноземну організацію-партнера та умови співпраці;

        відомості про авторів: прізвище, ім'я, по батькові, коротка наукова біографія (CV), місце роботи, посада, інформація про внесок кожного з авторів у спільну роботу.

Термін подання робіт, висунутих на конкурс, закінчується 31 липня 2014 року.

Роботи з української сторони разом з перерахованими документами слід надсилати українською мовою до Відділу міжнародного зв’язків НАН України (016001 Київ-30, вул. Володимирська, 54), а з польської сторони – до Бюро міжнародного співробітництва ПАН (Pałac Kultury i Nauki, Plac Defilad 1, 00-901 Warszawa).

Додаток див. за посиланням http://www.nas.gov.ua/text/pdfNews/140124_ugoda.pdf

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

October 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Учені створили невидиму сітку для антен

17-02-2016 Олена - avatar Олена

Учені створили невидиму сітку для антен

Учені Чжецзянського університету та Массачусетського технологічного інституту створили металічну сітку, яка також проникна для електромагнітного випромінювання певної частоти, як і повітря. Результати дослідження були опубліковані в журналі Proocedings of the...

Микола Азаров: Україна має найсучасніші …

22-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

 21.05.2012  Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ  Україна має найсучасніші розробки в галузі енергоефективності. Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров після відвідання Інституту технічної теплофізики НАН України та...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

08-07-2014 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 04.07.-08.07.2014 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...