Конкурс спільних українсько-китайських науково-дослідних проектів на 2015-2016 рр

       21 січня 2014 року Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України оголосило конкурс спільних українсько-китайських науково-дослідних проектів на 2015-2016 рр. Конкурс триватиме до 30 квітня 2014 року.

      Метою Програми є сприяння встановленню та розвитку якісного науково-технологічного співробітництва між групами науковців обох країн.       

   До участі у конкурсі приймаються проекти відповідно до пріоритетних напрямів розвитку науки і техніки в Україні, а саме:

     - інформаційні та комунікаційні технології; 

     - енергетика та енергоефективність;

    - раціональне природокористування;

    - науки про життя, нові технології профілактики та лікування найпоширеніших захворювань;

   - нові речовини і матеріали.

   Конкурс є відкритим для будь яких лабораторій чи науково-дослідних груп вищих навчальних закладів, науково-дослідних установ та підприємств обох країн.

      Після перевірки відповідності пропозицій вимогам, кожна заявка передається для наукової експертизи, що проводиться паралельно в обох країнах. Після цього двосторонній комітет, який збирається за ініціативою Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України та Міністерства науки і техніки Китайської Народної Республіки, приступає до остаточного розгляду з метою відбору проектів, яким буде надано фінансування.

      Крім наукової відповідності, основними критеріями оцінки є такі:

    • компетентність науковців та їх здатність довести проект до логічного завершення;

    • наявність співвиконавця в країні-партнера;

    • необхідність для української групи співпрацювати з визначеним китайським партнером;

    • взаємний обмін досвідом;

    • наукова та промислова цінність, очікувані від проекту;

    • перспективність співробітництва;

    • участь докторів наук та/або молодих вчених.

    Особлива увага приділятиметься проектам, які будуть подані новими дослідними групами, та проектам з дійсно новаторської тематики .

   Крім того, до керування проектами запрошуються молоді вчені, викладачі та дослідники.

     Науковці з українського боку, зокрема, керівники проектів, мають вжити всіх необхідних заходів для захисту науково-технічних та промислових цінностей, які їм належать, а також прав інтелектуальної власності. Головна увага приділятиметься тому, щоб у рамках співробітництва, не відбулося незапланованої передачі українських технологій іншим країнам.

    Фінансування виділяється на кожний рік окремо, на два роки поспіль.

   Рішення про продовження фінансування у наступному році приймається після розгляду звіту за попередній рік роботи.

   Кожна сторона сплачує витрати, пов’язані з перебуванням своїх вчених в країні-партнері, а саме: транспортні витрати, проживання, добові витрати, а також несе витрати на медичне страхування та візову підтримку.

  Основні документи та терміни подання заявок на конкурс

    - заповнена форма заявки на участь у конкурсі українською та англійською мовами із оригіналами підписів та печаток (у паперовому вигляді (2 прим.) та на електронному носії на адресу Держінформнауки);

    - лист від організації-співвиконавця спільного проекту на бланку установи-заявника;

   - акт експертизи на відкриту публікацію результатів досліджень по темі проекту;

   - анотація проекту;

  - супровідний лист на бланку установи-заявника на ім’я Першого заступника Голови Держінформнауки Гриньова Б.В., із обов’язковим зазначенням назви програми за конкурсом якої подаються документи.

   Розглядатися будуть лише ті документи, які відправлені не пізніше останнього дня конкурсу (по даті на поштовому штемпелі) на адресу Державного агентства з питань науки, інновацій, інформатизації України, (Україна, 01601, Київ, бульвар Шевченка 16), а також зареєстровані у канцелярії Агентства:

  - у разі надсилання поштою - кімната 310 (канцелярія; штамп на конверті поштового відправлення повинен датуватися не пізніше 30 квітня 2014 р.)

  - у разі особистої передачі – документи необхідно залишити у скриньці для листувань, яка розташована у холі Держінформнауки.

    Заявки, оформлені без дотримання усіх вищезазначених вимог, розглядатись не будуть!

     Форма заявки на участь у конкурсі розміщена на веб-сторінці: www.dknii.gov.ua.

    Кандидатам на участь у Програмі з української сторони варто переконатися у тому, що їх китайські партнери подали відповідну заявку до Міністерства науки і технологій КНР.

    Після попереднього узгодження переліку проектів, матеріали розглядаються державними експертизами обох країн. Після завершення всіх процедур оголошуються результати конкурсного відбору в обох країнах.

    В межах виділеного бюджетного фінансування Сторін з виконавцями щорічно укладаються договори на виконання конкретних проектів з фінансуванням національної частини проекту поточного року .

    Після закінчення виконання проекту Замовникові (установа, з якою Виконавець уклав договір) подаються науковий і фінансовий звіти. У наукових звітах повинні бути викладені результати наукових досліджень, акти впровадження й рекомендації прикладного характеру, а також можливі перспективи від широкого впровадження наукових розробок.

    Відповідальні організації:

    З української сторони: Управління міжнародного співробітництва та аналітичного забезпечення Держінформнауки України

   Київ 01601, бул. Т.Шевченка, 16

   Руснак Ніна Михайлівна Тел. (044) 287 82 39 e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

   Сайт організації: www.dknii.gov.ua

    З китайської сторони: Департамент міжнародного співробітництва Міністерства науки і техніки КНР

   Ministry of Science and Technology of the People´s Republic of China 15B, Fuxing Road, Beijing, 100862, P.R. China

   Пані Лю Юйхуей tel: 86-10-58881371 e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

   Сайт організації: www.most.gov.cn

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

«С-Групп Венчурс» запускает новый биомет…

25-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

ООО «Сонда Технолоджи», портфельная компания венчурного фонда «С-Групп Венчурс», созданного при участии капитала ОАО «РВК», запустила свой новый биометрический проект «Школьное окно. Столовая». Старт проекта состоялся 17 мая 2012 года...

Петро Порошенко затвердив Стратегію кібе…

16-03-2016 Олена - avatar Олена

Петро Порошенко затвердив Стратегію кібербезпеки України

Президент Петро Порошенко підписав Указ, яким увів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 27 січня "Про Стратегію кібербезпеки України". В документі наголошується, що разом з перевагами сучасного...

ФИАН представил свои разработки на самми…

28-09-2012 Светлана - avatar Светлана

Со 2-ого по 9-ое сентября на острове Русский в Приморье проходит неделя саммита АТЭС (Азиатско-Тихоокеанского экономического содружества). В рамках саммита стартовала научно-техническая выставка «История русских инноваций», одну из ключевых позиций...