Конкурс "Від ідеї до ринку" за Програмою «Науково-технічне підприємництво» (STEP 2013), оголошений у рамках співробітництва Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України та Фонду цивільних досліджень та розвитку США (CRDF Global

 

Конкурс «Від ідеї до ринку» має на меті виявити та надати поштовх у розвитку найбільш перспективним новим технологіям і новим компаніям в Україні через програму підтримки , яка надає:

  • Фінансування
  • Наставництво, мережеві можливості і досвід в стратегіях по комерціалізації технологій та розвитку бізнесу

 

Ідея учасника або нової компанії має зосереджуватися на наукових або технологічних рішеннях з ринковим потенціалом в таких сферах, як інформаційні та комунікаційні технології (ІКТ), енергетика, охорона навколишнього середовища та охорона здоров’я.

 

Заявки від нових компаній

Заявки в області науково-технічних досліджень

Вимоги до заявників і заявок

Вимоги до заявників і заявок

  • Заявки можуть подавати команди, що мають бажання заснувати нову технологічну компанію або новостворені компанії
  • Заявки можуть подавати команди з університетів/ інститутів, які мають бажання створити додаткове джерело доходів для університету/ інституту/науково-дослідного центру
  • Існуюча компанія, що подає заявку, має бути створена не більше ніж три роки тому
  • Заявки можуть подавати команди з університетів/ науково-дослідних інститутів, які мають технології з комерційним застосуванням
  • Команди провели попередній аналіз ринку для оцінки життєздатності технології
 

Нагорода     

Нагорода

Поїздка до США з метою презентувати розробку американським інвесторам

Кращі команди отримають можливість відвідати підприємницькі та інноваційні центри в США, поспілкуватися з колегами і презентувати свої технології інвесторам з США.

Гранти для здійснення діяльності

Держінформнауки і CRDF Global нададуть нагороду в розмірі 24,000 доларів США, кожна сторона по   12,000 доларів США на кожний   грант.

Бізнес-наставництво

Додатково до прямої підтримки, для розвитку бізнесу та консультування командам-переможцям за обома напрямками буде наданий наставник зі США. Наставники попередньо обиратимуться з мережі бізнес-наставників CRDF Global, яка складається з успішних підприємців, інвесторів і експертів з технологій. Команди отримають можливість робити серед них вибір, щоб знайти наставника з досвідом, який якнайкраще відповідає цілям їх проекту.

 

За обома напрямками, проекти мають бути направлені на встановлення та/ або подальший розвиток комерційної життєздатності технологічного продукту, процесу чи послуги. Проекти, які направлені на фундаментальні дослідження, тобто у випадках, коли не передбачається комерційне застосування, не мають права на отримання гранту. Деякі з видів діяльності, які будуть зазвичай покриватися за рахунок гранту, є наступними:

Розробка / Конструювання

Створення прототипу

Створення пілотного зразка

Тестування

 Виробництво

 Запуск продукту і вихід на ринок

 

I. Етапи проведення Конкурсу

 

Конкурс «Від ідеї до ринку»

Початок

Завершення

Етап 1. Подання заявок

3 червня 2013 р.

29 липня 2013 р. 18.00 за київським часом – Кінцевий термін подачі заявок .

Якщо заявка надсилається до Держінформнауки поштою, то штамп на конверті поштового відправлення повинен датуватися не пізніше вказаного вище терміну.

Етап 2. Розгляд, відбір півфіналістів

29 липня 2013 р.

09 вересня 2013 р.

Етап 3. Тренінг для півфіналістів

10 вересня 2013 р.

5 листопада

2013 р.

Етап4. Інтенсивний тренінг з технолгічного підприємництва

6 листопада, 2013 р.

7 листопада, 2013 р.

Етап5.Інноваційний форум Програми «Науково-технічне підприємництво»

 

08 листопада 2013 р.

 

 

 

ІІ. Вимоги до заявників і проектів

 

Для того, щоб мати право на участь в Конкурсі, учасникимають чітко продемонструвати плани просування своїх технологічних продуктів/технологій з метою їх комерційного застосування. Не будуть розглядатися фундаментальні дослідницькі проекти. CRDFGlobal та Держінформнауки закликає до участі молодих вчених, підприємців та винахідників. Пріоритетна увага надаватиметься проектам, що демонструють потенціал для отримання доходу та/або для залучення додаткових джерел фінансування, особливо з боку промислового сектору.

 

Вимоги до учасників Конкурсу:

 

  1. Всі учасники, включаючи всіх членів команди, мають бути громадянами України або мати постійне місце проживання в Україні на час подання заявки.
  2. Всі проекти за обома напрямками мають зосереджуватися на технологіях.
  3. Команди мають складатися з двох або більше учасників, і такі команди мають призначити керівника команди, який буде єдиною контактною особою в межах проведення Конкурсу.
  4. Команди для отримання права на участь в якості проекту на ранній стадії реалізації в напрямку для нових компаній, мають представляти компанії, що створені не більше ніж три роки тому.
  5. Команди мають бути готовими продемонструвати/представити свої  технології під час тренінгів і бізнес-презентацій на Інноваційному  Форумі.
  6. Обрані команди-півфіналісти мають особисто взяти участь в Навчанні з технологічного підприємництва; Інноваційному Форумі і в церемонії нагородження, і мають бути представлені призначеним керівником команди.
  7. Наставництво є суттєвим елементом нагороди з боку CRDF Global і воно є обов’язковим. Участь в Конкурсі можуть взяти тільки ті команди, які готові прийняти наставництво як невід’ємну частину нагороди.
  8. Команди можуть включати представників однієї та/або кількох організацій (некомерційних або господарських).
  9. Кожна команда може взяти участь в Конкурсі тільки один раз, і тільки за одним напрямком.
  10. Не мають права подавати заявку на участь в Конкурсі керівники команд, яким вже два рази або більше присуджувалася нагорода CRDF Global. Члени групи, які мали гранти в минулому не мають обмежень для подачі нових заявок
  11. До участі в цій програмі допускаються керівники команд, які мають попередню або нинішню нагороду CRDF Global, включаючи нагороду за Програмою «Науково-технічне підприємництво», якщо станом на кінцевий термін подачі заявок пройшло 6 (шість) місяців з моменту завершення. Попередні або нинішні отримувачі грантів CRDF Global не повинні мати порушень строків подання всіх звітів про хід роботи, включаючи заключні звіти по проектам.
  12. Можуть подавати заявку на новий проект керівники команд, які отримали одну попередню нагороду за Програмою «Науково-технічнепідприємництво». Якщо запропонований проект є продовженням попереднього гранту, учасники мають чітко продемонструвати, як їх попередній проект допоміг просунути їх технології на новий рівень і як запропонована за нинішнім проектом робота буде ґрунтуватися на досягнутих раніше результатах. Такі учасники мають надати Опис попереднього гранту CRDFGlobal(див. Форма Заявки, Додаток I).

 

ІІI. Процес подання заявок. Критерії відбору

 

Як подати заявку

 

Заявки від нових компаній

 

1.Заявки англійською мовою мають подаватися в електронному вигляді через http://www.crdfglobal.org/fromideatomarket. Форму заявки можна завантажити на http://www.crdfglobal.org/grants-and-grantees/current-funding-opportunities/2013/05/16/step-2013-ukraine-competition.

2. Заявки також мають бути надіслані електронною поштою на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Контактна інформація зазначена в кінці документу

 

Заявки в області науково-технічних розробок

 

Подача заявок цього напрямку має два етапи:

1.Учасники повинні надати до Держінформнауки наступні документи:

 a. 2 примірники заявки українською мовою в оригіналі в роздрукованому вигляді, підписані керівником організації - заявника і з печаткою організації та в електронному вигляді на компакт-диску

 b. Резюме на всіх учасників команди

 c. Акт експертизи, авторську довідку – 2 примірники

 d. Супровідний лист, що має містити перелік документів, які подаються, і повинен бути підписаний керівником організації –заявника

 

2. Заявки англійською мовою мають подаватися в електронному вигляді через http://www.crdfglobal.org/fromideatomarket. Форму заявки можна завантажити на http://www.crdfglobal.org/grants-and-grantees/current-funding-opportunities/2013/05/16/step-2013-ukraine-competition.  

 

3. Один примірник англійською мовою і один примірник українською мовою разом із відсканованими копіями усіх необхідних для Агентства документів має бути надісланий електронною поштою на адресу Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Контактна інформація зазначена нижче

 

Заявки мають включати резюме всіх учасників команди. Заявки на продовження проектів мають включати форму Опису попереднього гранту CRDFGlobal, яка знаходиться в Додатку І до заявки. Всі заявки мають бути підписані керівником команди.

 

Супровідний лист має бути підписаний керівником організації-заявника (відноситься тільки до команд напрямку науково-технічні дослідження).

 

Експерти Держінформнауки та CRDF Global проводитимуть оцінку заявок за наступними критеріями:

 

  1. Комерційний потенціал: Чи матимуть результати проекту комерційну цінність? Чи буде проект основою для нової або вдосконаленої технології?
  2. Розуміння потреб ринку і споживача: Як відповідає ця технологія або продукт потребам ринку? Чи адекватно описали ринок учасники?
  3. Розуміння конкурентного середовища: Чи мають учасники реалістичне розуміння ринку і потенційних конкурентів?
  4. Бізнес-стратегія: Чи мають учасники реалістичну стратегію/план? Наскільки чітко описані технічні і комерційні цілі?
  5. Можливості команди: Чи мають учасники команди технічні та/або ділові знання та/або минулий досвід, які є необхідними для задоволення технічних цілей і цілей комерціалізації цього проекту?
  6. Наявність інтелектуальної власності: Чи мають учасники існуючу інтелектуальну власність, яка може бути необхідною для завершення проекту? Чи приділяють учасники належну увагу інтелектуальній власності, яка може бути розроблена в ході реалізації проекту?

 

Етап 1. Подання заявок: 3 червня – 29 липня 2013 р.

 

Заявки мають бути подані у відповідності із зазначеними вище в Розділі VI інструкціями до 18:00 за київським часом 29 липня 2013 року.

 

Етап 2. Розгляд,початковий відбір: 29 липня 2013 р. 09 вересня 2013 р.

 

До 07 вересня 2013 р., експерти відберуть до 12 команд-півфіналістів на основі викладених в Розділі VI критеріїв оцінки. Про результати учасники будуть повідомлені електронною поштою

 

Етап 3. Навчання півфіналістів: 10 вересня 2013 р. – 05 листопада 2013 р.

 

На третьому етапі всі команди-півфіналісти отримають персональне консультування і наставництво з боку експертів в сфері інновацій та підприємництва. Півфіналістам надаватимуться інструкції з підготовки резюме проектів (англійською) в протягом двох тижнів з моменту повідомлення. Резюме будуть розглядатимуться американськими підприємцями, практикуючими інвесторами-меценатами і інвесторами венчурного капіталу, а також досвідченими професіоналами в сфері комерціалізації технологій.

 

Етап 4. Інтенсивний тренінг з технологічного підприємництва: листопад 6-7, 2013 р.

 

Після отримання зворотного зв’язку та навчання через індивідуальні консультації та семінари, півфіналісти будуть запрошені для участі в Навчальній сесії за програмою «Науково-технічне підприємництво»
6-7 листопада 2013 р., яке включатиме в себе персональне наставництво з експертами зі США.

 

Етап 5. Інноваційний Форум : 08 листопада 2013 р.

 

Півфіналістам пропонуватиметься більш детально представити свої технологічні бізнес-ідеї протягом 10-хвилиного усного виступу перед колегією з трьох суддів. 10-хвилинні бізнес-презентації будуть оцінюватися виходячи з оригінальності і актуальності технологій, раціональності та ефективності бізнес-моделі, підприємницького духу винахідника (або команди), навичок виконання презентацій,.

 Отримувачі грантів визначатимуться на основі найвищих комбінованих показників:

 

  • Пропозиція: 60% (розуміння ринку, цінність пропозиції)
  • Навички презентації: 20% (професійний підхід і наснага до презентацій)
  • Навички питань і відповідей: 20% (здатність розуміти питання суддів, всебічні відповіді)

 

ІV. Особливі вимоги

 Конфлікт інтересів

 CRDFGlobal вимагає, щоб всі керівники команд/Головні дослідники дотримувалися високих етичних стандартів в усіх питаннях, що мають відношення до нагороди CRDF Global. Для уникнення конфлікту інтересів, керівникам команд забороняється включати в команди членів сім’ї. Додаткові рекомендації з Політики CRDF Global відносно Конфлікту Інтересів Отримувачів Гранту: CRDFGlobal залишає за собою право обмежувати участь будь-якої особи чи організації в своїх програмах. CRDFGlobal дотримується всіх законів і правил США в сфері експортного контролю та участі іноземних громадян і організацій в його діяльності. Політика CRDFGlobal полягає в нездійсненні будь-яких операцій з особами, щодо яких США наклало обмеження, без відповідного дозволу Уряду США.

 

Експортний контроль

 CRDFGlobal дотримується всіх законів та правил США і застосовних норм міжнародного права в сфері експортного контролю та участі іноземних громадян і організацій в його діяльності. Політика CRDFGlobal полягає в нездійсненні будь-яких операцій з особами, щодо яких США наклало обмеження, без відповідного дозволу Уряду США, включаючи ліцензії та інші дозволи і обмеження. CRDFGlobal залишає за собою право обмежувати участь будь-якої особи чи організації в своїх програмах.

 

Дослідження людини

 Будь-які пропозиції, щодо клінічних випробувань або тестування людини, повинні включати Форму Стислого Протоколу IRB, яка має подаватися разом із Заявкою на участь і з бюджетною формою. Більш детальну інформацію про Політику CRDFGlobal щодо проектів, які включають дослідження людини, будь ласка, див. Загальні Умови і Положення Фінансування з боку CRDF Global Досліджень, які Включають Дослідження Людини.

 

Захист конфіденційної інформації

 Учасники несуть відповідальність за включення будь-якої письмової господарської конфіденційної інформації, яка міститься в матеріали заявки. CRDFGlobal передбачає, що жодна господарська конфіденційна інформація заявником не буде розкрита, включаючи: a) в первісній формі заявки, b) в бізнес-презентації. Якщо існує розумна необхідність надати будь-яку господарську конфіденційну інформацію після відбору в якості півфіналіста, така письмова інформація має бути чітко позначена з тим, щоб CRDFGlobal мав можливість, в реально можливій мірі, захистити її шляхом обмеження кола доступу до неї лише уповноважених співробітників CRDFGlobal , його фінансових і наглядових агенцій, і зовнішніх (зі США) та міжнародних бізнес-експертів і суддів, які визначаються з боку CRDFGlobal. Незалежні зовнішні (зі США) та міжнародні бізнес-експерти і судді, які визначаються з боку CRDFGlobal , а також весь персонал CRDFGlobal та його партнерських організацій зобов’язані дотримуватися суворих стандартів конфіденційності при отриманні будь-якої господарської конфіденційної інформації, що міститься в будь-яких письмових матеріалах.

 Будь-які письмові матеріали, які містять господарські конфіденційні матеріали, мають бути чітко позначені як «господарська конфіденційна інформація». Експерти і судді будуть зобов’язані підписати стандартну і юридично обов’язкову угоду про нерозголошення до моменту отримання доступу до будь-яких господарських конфіденційних матеріалів від учасника або від команди. Копія зразку цієї угоди надається на запит, який має бути надісланий на: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.. Учасники можуть надати запит, щоб окремі організації або окремі особи, доступ яких до їх пропозицій може поставити під загрозу конфіденційну інформацію, не були обрані в якості експертів. Така інформація має бути надана CRDFGlobal в час розкриття перед CRDFGlobal під час Конкурсу будь-якої господарської конфіденційної інформації.

 

Інтелектуальна власність

 CRDFGlobalжодним чином не претендує на права інтелектуальної власності через надання гранту.

 Учасники самостійно несуть повну відповідальність за недотримання положень відповідних законів щодо захисту прав інтелектуальної власності при подачі заявок до CRDFGlobal. Подача ними заявки підтверджує та гарантує що всі їх заяви щодо об‘єктів інтелектуальної власності використаних в будь-якому проекті що може бути підтримано CRDFGlobal в межах цієї програми є чесними і прозорими.

 

Порядок адміністрування грантів

 Всі переможці конкурсу отримають свої нагороди у вигляді грантів CRDFGlobal та Держінформнауки або грантів CRDFGlobal на поїздку і підпадають під вимоги звітності CRDFGlobal та Держінформнауки про виконання проектів і витрачання коштів. CRDFGlobal та Держінформнауки проводитимуть своє фінансування окремо, кожний відповідно до своїх власних правил і процедур. Учасники можуть звернутися до сайту CRDFGlobal для отримання інформації щодо правил і процедур CRDFGlobal відносно фінансового та договірного аспектів управління грантами CRDFGlobal, включаючи аспект конфлікту інтересів. Он-лайн бібліотека ресурсів та довідкових документів знаходиться за наступною адресою: http://www.crdfglobal.org/grants-and-grantees/terms-conditions

 

V. Додаткова інформація

 Запитання і листування щодо цього оголошення про конкурс мають направлятися представнику Програми «Науково-технічне підприємництво» (див. адреси нижче). Учасникам слід зазначати себе або свого керівника команди у всіх запитах і зазначати фразу «Від ідеї до ринку» в рядку «Тема» електронного повідомлення. CRDFGlobal на свій розсуд може прийняти рішення не розкривати певну інформацію у відповідь на будь-яке питання або запит, якщо на нашу думку такі деталі можуть вплинути на справедливість та прозорість конкурсу або надати неправомірну перевагу будь-якому учаснику. CRDFGlobal також залишає за собою право надати всім іншим заявникам відповідь або роз’яснення на запитання учасника в інтересах справедливості, об’єктивності та прозорості цього конкурсу.

 

УКРАЇНА

Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України

Управління міжнародного співробітництва та аналітичного забезпечення

Контактна особа: Мекахаль Наталія Юріївна

Головний Спеціаліст

Управління

міжнародного співробітництва та аналітичного забезпечення

Україна

01601, м. Київ

Бульв. Шевченка, 16,

Тел.: +380 44 278 8233

Адреса електронної пошти:

Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

СПОЛУЧЕНІ ШТАТИ АМЕРИКИ

CRDF Global

Контактна особа: Алла Мірзоян

Менеджер Програми,

Програма «Науково-технічне підприємництво»

1530 бульвар Вілсон, 3-й поверх

м. Arlington, штат Віргінія 22209

Тел.: 703-526-6759

Адреса електронної пошти: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

CRDF Global – Представництво в Україні

Контактна особа: Євгенія Северяніна

Менеджер Програми,

Програма «Науково-технічне підприємництво»

вул. Богомольця, 4, кімната 136

01024 Київ, Україна

Тел.: +374 10 21 97 97

Адреса електронної пошти: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

 

. Перелік документів, необхідних для подання заявки

  1. Супровідний лист
  2. Форма заявки (в паперовому та електронному вигляді (записана на компакт-диску та надіслана на пошту)
  3. Резюме на всіх учасників команди
  4. Акт експертизи, авторська довідка
  5. Опис попереднього гранту CRDFGlobal (якщо такі були)

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Україна і Корея реалізують двотижневу пр…

20-09-2012 Светлана - avatar Светлана

Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України підтримало ініціативу Посольства Республіки Корея в Україні щодо реалізації двотижневої програми «Електронне урядування». Орієнтовно заходи проходитимуть з 27 вересня по 7...

На Херсонщині мають намір побудувати сон…

13-01-2012 Олена - avatar Олена

13 січня 2012 року, голова обласної державної адміністрації Микола Костяк зустрівся з членом правління Асоціації підприємців-фізичних осіб Естонії, депутатом парламенту Естонії Пальтсом Тинісом. Під час зустрічі сторони обговорили питання впровадження інвестиційної...

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №35-36 (2012)

28-09-2012 Олена - avatar Олена

журнал НАУКА СЬОГОДНІ №35-36 (2012)

Наука сьогодні №35-36 (2012) скачати Видання «Наука сьогодні». Періодичність: двічі на місяць. Метою журналу є забезпечення оперативною інформацією про події, здобутки, досягнення у сфері фундаментальних і прикладних наук, високих технологій як управлінських...