Конкурс спільних українсько-литовських науково-технічних проектів на період 2014-2015 років

 

На виконання Угоди між Урядом України та Урядом Литовської Республіки про співробітництво в галузі науки освіти і культури від 04.08.93, Протоколу № 3 Третього (заочного) засідання двосторонньої українсько-литовської комісії з питань науки та технологій, Державне агентство з питань науки, інновацій та інформатизації України та Міністерство освіти і науки Республіки Литва оголошують конкурс спільних українсько-литовських проектів із таких пріоритетних напрямів:

                   Інформаційні та нові виробничі технології (лазерні, прецизійні, механотронні, робототехнічні, плазменні та інші)

                   Енергетика та енергоефективність;

                   Екологія та раціональне природокористування;

                   Науки про життя, нові технології лікування та профілактики найпоширеніших хвороб, дослідження у сфері біотехнології, біоінженерії та генетики;

                   Нові речовини та матеріали;

                   Соціальні та гуманітарні науки.

Конкурс відкритий для наукових лабораторій, науково-дослідних груп вищих навчальних закладів, науково-дослідних установ і підприємств обох країн.

Документи приймаються з 15 березня до 30 квітня 2013 року.

Критерії відбору спільних пропозицій

Основними критеріями відбору спільних пропозицій є:

­    наявність листа, договору або протоколу намірів про доцільність спільного виконання проекту з конкретними литовським та українським партнерами;

­    наукова й виробнича цінність, очікувана від виконання проекту;

­    перспектива співробітництва;

­    участь докторів наук і молодих учених.

Увага! До участі у конкурсі не допускаються виконавці (дослідницькі колективи та лабораторії) наукових проектів України та Литовської Республіки, які отримували фінансування у 2012-2013 рр. у групі з тим же самим науковим партнером (дослідницьким колективом або лабораторією) України або Литовської Республіки за результатами попереднього конкурсу.

Інтелектуальна власність

Науковці обох країн, зокрема керівники проектів, повинні вжити всіх необхідних заходів для захисту науково-технічних і промислових цінностей, які їм належать, а також прав інтелектуальної власності. Головна увага буде приділятися тому, щоб у рамках співробітництва, не відбулося незапланованої передачі національних технологій іншим країнам.

Фінансування

Фінансування проекту виділяється на два роки (щороку окремо). Рішення про продовження фінансування на другий рік приймається після розгляду звіту за попередній етап роботи.

Сторона, що направляє вченого, оплачує транспортні витрати, пов'язані з проїздом свого вченого в країну партнера, вартість проживання в готелі, добові.

Основні документи й строки подання заявок на конкурс:

-        заповнена форма заявки на участь у конкурсі (у паперовому вигляді на адресу Агентства та у електронному на адресу електронної пошти (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.">Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.) відповідальної особи у Агентстві);

-       лист від організації-співвиконавця спільного проекту;

-        акт експертизи на відкриту публікацію результатів досліджень по темі проекту;

-      анотація проекту;

-      супроводжувальний лист;

Розглядатися будуть лише ті документи, які відправлені не пізніше останнього дня конкурсу (по даті на поштовому штемпелі) на адресу Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України, а також зареєстровані у канцелярії Агентства.

Форма заявки на участь у конкурсі розміщена на веб-сторінці: www.dknii.gov.ua.

Кандидатам на участь у Програмі з української сторони варто переконатися у тому, що їхні литовські партнери подали відповідну заявку до Міністерства освіти та науки Республіки Литва.

Після 20 квітня 2013 року матеріали розглядаються державними експертизами обох країн і після попереднього узгодження переліку проектів відповідальними секретарями національних частин двосторонньої Комісії з питань науки та технологій, у робочому порядку затверджуються керівниками національних частин двосторонньої Комісії. Після завершення всіх процедур оголошуються результати конкурсного відбору в обох країнах.

В межах виділеного бюджетного фінансування Сторін з виконавцями щорічно укладаються договори на виконання конкретних проектів з фінансуванням національної частини проекту цього року .

Після закінчення виконання проекту Замовникові (установа, з якою Виконавець уклав договір) подаються науковий і фінансовий звіти. У наукових звітах повинні бути викладені результати наукових досліджень, акти впровадження й рекомендації прикладного характеру, а також можливі перспективи від широкого впровадження наукових розробок.

Контактна установа в Україні:

Державне агентство з питань науки,

інновацій та інформатизації України

Відповідальна особа

в Державному агентстві з питань науки,

інновацій та інформатизації України:

Редковський Андрій Юрійович

Головний спеціаліст

Управління міжнародного співробітництва

і аналітичного забезпечення

01601, м. Київ

бульв.Т.Шевченко, 16

Тел: 287 82 50

E-maіl: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.dknii.gov.ua

Контактні установи в Республіці Литва

1. Установа яка реалізує програму:

Наукова Рада Литви

Відповідальна особа

Аста Александравічене  

Старший спеціаліст відділу міжнародного співробітництва

Наукового фонду Департаменту політики науки Наукової Ради Литви;

Проспект Гядиміно 3,

LT-01103, Вільнюс, Литва

Тел. +3705 2107397

Факс +3705 2618535

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.">Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

www.lmt.lt

2. Установа яка координує програму:

Міністерство освіти та науки Литовської Республіки

Відповідальна особа

Рута Яцинавічене

Відділ міжнародного співробітництва

Міністерство освіти та науки

Литовської Республіки

вул. Волано 2/7,  LT-01516 Вільнюс

Тел. +3705 2191233

Е-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.  

www.smm.lt

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Міжнародна науково-практична конференція…

21-09-2015 Олена - avatar Олена

Міжнародна науково-практична конференція «Перспективи використання нанобіотехнологій у сільському господарстві»

14-15 вересня в Інституті сільськогосподарської мікробіології та агропромислового виробництва НААН відбулася Міжнародна науково-практична конференція на тему «Перспективи використання нанобіотехнологій у сільському господарстві», яку Інститут провів разом з Українським державним науково-дослідним...

Президія Національної академії аграрних …

15-08-2014 Anna - avatar Anna

Президія Національної академії аграрних наук України у 2014 році оголошує конкурс

         Президія Національної академії аграрних наук України у 2014 році оголошує конкурс на здобуття премії «ЗА КРАЩУ НАУКОВУ ДОПОВІДЬ МОЛОДОГО УЧЕНОГО НААН З ФУНДАМЕНТАЛЬНИХ ТА ПРИКЛАДНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ» (Постанова Президії НААН...

Івано-Франківським національним технічни…

15-10-2015 Олена - avatar Олена

Івано-Франківським національним технічним університетом нафти і газу підписано п’яту міжнародну угоду про співпрацю

Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу (ІФНТУНГ) активно розвиває партнерські відносини з вищими навчальними закладами ЄС. Так, у 2015 році ІФНТУНГ підписав п’яту міжнародну угоду про співпрацю між українським...