На Херсонщині мають намір побудувати сонячну електростанцію

 

Як повідомили представники Естонської делегації, проекти відновлюваної енергетики були реалізовані в Європі (Австрія, Германія) та Естонії. Обсяг інвестицій проекту з будівництва сонячної електростанції в Горностаївському районі становить - 30 млн євро, встановлена потужність: 23 МВт. Термін реалізації проекту: 01 грудня 2012 року.

Підготовка до реалізації проекту на території Херсонської області розпочалася ще у 2011 році. За цей час у с. Велика Благовіщенка було проведено громадські слухання, під час яких було вирішено питання участі інвесторів у соціально-економічній діяльності. Зокрема, окрім створення нових робочих місць, компанія візьме шефство над сільськими школою і клубом та долучиться до розвитку інфраструктури села.

Голова обласної державної адміністрації Микола Костяк відзначив, що пропозиція естонських компаній наразі є дуже актуальною для області, оскільки Херсонщина розташована у вигідній кліматичній зоні та має один з найбільших у країні показник суми ефективних температур. Крім того, область є екологічно чистою і сонячна енергетика у цьому сенсі є найбільш прийнятною.

Микола Костяк також запевнив іноземних інвесторів, що обласна державна адміністрація зробить усе необхідне, для того, щоб під час впровадження проекту не виникало жодних проблем. З цією метою буде утворено відповідну робочу групу.

На завершення зустрічі голова обласної державної адміністрації Микола Костяк та член правління Асоціації підприємців-фізичних осіб Естонії, депутат парламенту Естонії Пальтс Тиніс підписали  меморандум про наміри реалізації проекту в галузі «зеленої енергетики»: будівництва сонячної електричної станції в с. В. Благовіщенка, Горностаївського району, Херсонської області.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Аспірантка ДНУ – володарка престижної пр…

08-07-2015 Anna - avatar Anna

Аспірантка ДНУ – володарка престижної премії від компанії Google

Аспірантка Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара Ксенія Шумельчик виграла щорічну стипендію Google імені Аніти Борг у галузі комп'ютерних наук. Такою нагородою в Україні відзначені лише дві жінки. Представниця України стала...

Разработка российских программистов зане…

25-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Инновационная разработка российских программистов, необходимая для проведения онлайн-видеоконференций с большим числом участников, занесена в Книгу рекордов Гиннеса. Об этом сообщили сегодня ИТАР-ТАСС в отечественных компаниях Mind и ExpertSystem, специализирующихся на...

За допомогою найбільшого у світі телеско…

29-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

КИЇВ. 25 травня. УНН. Найпотужніший у світі радіотелескоп, який здатний виявити позаземну цивілізацію, розміститься на території Австралії та ПАР.