Севастополь перейде на сонячну енергію

 

 За інформацією віце-губерна-тора, організатори проекту планують вирішення енергетичних проблем за рахунок заміщення традиційної енергетики альтернативними і відновлювальними джерелами. При цьому основний наголос передбачається зробити на високий потенціал сонячного випромінювання. Мета проекту - сприяти розповсюдженню поновлюваної енергетики за допомогою реалізації комплексної пілотної ініціативи в Севастополі.

Як додав С.САВЕНКОВ, основними компонентами проекту є розробка, узгодження і ухвалення міської програми стимулювання відновлювальних і альтернативних джерел.

Проект здійснюється за підтримки Фонду Східна Європа в співпраці з Севастопольською міською державною адміністрацією, Агентством регіонального розвитку і залучення інвестицій «Фонд «Севастополь», Координатором проектів ОБСЄ в Україні, Посольством Фінляндії в Україні, Агентством з міжнародного розвитку США, Північною екологічною фінансовою корпорацією.

Разом з тим, за словами С.САВЕНКОВА, даний проект – «лише частина розгорнутої владою міста роботи з пошуку альтернативних джерел енергопостачання, які повинні бути задіяні вже протягом року».

 «Стрімко зростаючі ціни на енергоносії, а також фактична монопаливність центральної системи теплопостачання несуть загрозу енергетичній безпеці регіону», - сказав чиновник.

На його думку, уникнути надзвичайних ситуацій можливо за рахунок впровадження енергозберігаючих технологій і за рахунок заміщення природного газу іншими енергоносіями.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Завершилося провідне інтелектуальне змаг…

02-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

          28 квітня 2012 року відбулося урочисте закриття фінального етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів Малої академії наук України.

Signifyd привлекает $2 млн. финансирован…

19-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Компания Signifyd, разработчик программного обеспечения для обеспечения безопасности онлайн-платежей, объявила о привлечении $2 млн. финансирования в рамках раунда, проведенного Andreessen Horowitz, Data Collective, IA Ventures, QED Investors Resolute.VC, Tekton Ventures,...

В Національній академії СБУ обговорили а…

23-03-2015 Anna - avatar Anna

В Національній академії СБУ обговорили актуальні проблеми інформаційної безпеки держави

Національною академією СБУ спільно з Інститутом інноваційних технологій і змісту освіти МОН України та Науково-дослідним інститутом інформатики і права НАПрН України проведено VІ Науково-практичну конференцію «Актуальні проблеми управління інформаційною безпекою...