VІІI Міжнародний салон «Новий час» зібрав винахідників із 35 країн світу

 

У цьогорічному Салоні взяли участь понад 500 представників провідних спілок винахідників, компаній та організацій з понад 35 країн світу. Серед них: делегації ІFIA, Всесвітнього форуму дослідників і винахідників, Всеросійського товариства винахідників і раціоналізаторів, Міжнародного інноваційного клубу «Архімед» (м. Москва), Бельгійської палати винахідників, асоціацій винахідників Боснії та Герцеговини, Асоціації винахідників Словенії, Товариства винахідників і раціоналізаторів Киргизії, Польського товариства винахідників і раціоналізаторів, Румунського товариства винахідників, Румунського форуму винахідників, Белградської асоціації винахідників, Угорського товариства винахідників, Української ради винахідників і новаторів. Також було представлено більш ніж 90 розробок винахідників з Тайваню.

Якість розробок, презентованих на Салоні, оцінювало міжнародне журі на чолі з професором П’єром Фюм’єром (Бельгія) і національне журі на чолі з представником України в Європейській асоціації ТРВЗ севастопольцем Антоном Карловим.

У рамках Салону презентовано інноваційні розробки, підводилися підсумки VІІ Міжнародного конкурсу молодіжних інновацій і розробок «Новий час». З-поміж заходів цьогорічного Салону – круглий стіл та ярмарок розробок і нових технологій у галузі енергоефективності й енергозбереження, який відбувся в рамках проекту CIUDAD (проекту ЄС) «Підвищення енергоефективності в муніципалітетах Кишинева та Севастополя на базі позитивного досвіду».

Із севастопольського Салону стартувало роуд-шоу ІFIA «Законодавство моди у винахідництві» під гаслом «Що ми повинні винаходити, і як ми проявляємо нове?». Далі роуд-шоу рухається за маршрутом Загреб (Хорватія) – Лагос (Нігерія) – Нюрнберг (Німеччина) – Куньшань (Китай). Активне обговорення перспектив розвитку винахідницької діяльності, розпочате в Севастополі, буде оформлено у вигляді резолюції на Генеральній асамблеї ІFIA під час виставки винаходів у м. Куньшань (Китай) у листопаді цього року.

Під час проведення Салону підбиті підсумки VІІ Міжнародного конкурсу молодіжних інновацій і розробок «Новий час»: медалями, дипломами й призами Салону нагороджені 144 школярі та студенти, молодіжні організації 10 країн світу: України, Російської Федерації, Румунії, Молдови, Ірану, Польщі, Словенії, Єгипту, Боснії і Герцеговини, Тайваню.

Усього журі оцінило 560 розробок (близько 50% з яких – зарубіжні). Вручено 512 медалей і 70 дипломів пошани, понад 60 призів та інших нагород Салону.

Під час урочистої церемонії закриття Салону відбулося вручення золотих медалей Всесвітньої організації інтелектуальної власності (ВОІВ): медаллю «Кращий винахідник» нагороджений професор В.П. Гоч (м. Севастополь) за комплекс винаходів у галузі гармонізації функціонального стану людини, медаллю «Жінка-винахідник» – професор М.С. Гончаренко (м. Харків) за винаходи в галузі здоров’язбережувальних технологій, медаллю «Молодий винахідник» – аспірантка С.А. Браженко (м. Полтава) за винаходи в галузі сільського господарства.

Серед лауреатів Салону І. Большакова (Україна), яка отримала приз «Жінка-винахідник» за унікальні розробки в галузі вимірювань квазістаціонарного магнітного поля. Приз «Молодіжна ініціатива» вручений тайванським винахідникам – Т.-Х. Лін, І.-Ш. Джуанг, Ш.-Ш. Лін – за розробку нового покоління мобільних електронних контролерів.

Гран-прі міжнародного журі вручений Х.-Х. Янг (Тайвань) за метод виробництва пакувального біорозкладального матеріалу.

Спеціальний приз Державної служби інтелектуальній власності України вручений колективу винахідників ДП «Конструкторське бюро "Південне"» (м. Дніпропетровськ) за розробку хірургічного комплексу «Плазмамед». Плазмовий хірургічний комплекс «Плазмамед» дає змогу медикам проводити хірургічне втручання за допомогою високотемпературного плазмового різання, що забезпечує мінімальну крововтрату та мінімальне пошкодження тканин у пацієнта.

Спеціальний приз Державного підприємства «Український інститут промислової власності» вручений колективу ДП «УКРНТЦ "Енергосталь"» (м. Харків) – Д.В. Сталінському, А.А. Павленко, В.К. Китченко – за розробку газотранспортної системи газотурбінної електростанції комбінованого циклу, що працює на вторинних енергоресурсах. Інновація полягає у створенні на підприємствах металургійної галузі комплексу газотурбінної електростанції комбінованого циклу, яка за рахунок утилізації вторинних газів доменного та конвертерного виробництва, а також коксового газу забезпечуватиме потреби підприємства в електроенергії. Прямий результат упровадження цієї розробки у виробництво – зниження собівартості продукції та створення нових робочих місць.

Від імені державної системи правової охорони інтелектуальної власності призи учасникам Салону вручив Юрій Кучинський, який, зокрема, відзначив, що Міжнародний салон винаходів і нових технологій «Новий час» у Севастополі – це унікальний майданчик, що сприяє активній взаємодії учених, винахідників, інвесторів, підприємців і представників влади з єдиною метою – формування ринку інтелектуальної власності країни. Салон «Новий час» по праву вважається одним з найбільших виставкових заходів в Україні й дозволяє успішно вирішувати маркетингові завдання у сфері інтелектуальної діяльності, спрямованої на інноваційний розвиток вітчизняної економіки.

Прес-служба Державної служби інтелектуальної власності України

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Вчені винайшли “безсмертний” акумулятор

21-06-2016 Олена - avatar Олена

Вчені винайшли “безсмертний” акумулятор

Фахівці Каліфорнійського університету в Ірвіні винайшли акумулятор на основі золотого нанопроводу. Його можна заряджати сотні тисяч разів і він працюватиме як новий, повідомляє IFL Science. Короткий термін служби акумуляторів – це головна...

Львівські науковці розробили суперконден…

24-09-2013 modrbysws - avatar modrbysws

Новітня розробка науковців Національного університету “Львівська політехніка” — створення гнучких суперконденсаторів — викликала серед науковців справжню сенсацію. Нині вона захищена патентом і визнана однією із ста кращих робіт у світі...

Інтерв’ю Міністра освіти і науки Сергія …

03-04-2015 Anna - avatar Anna

Інтерв’ю Міністра освіти і науки Сергія Квіта «Українській правді» від 1 квітня 2015 р

Сергій Квіт: У командах фізиків усіх нобелівських лауреатів останніх років були українці "Ми йдемо на інтерв'ю до Сергія Квіта, якщо маєте питання до нього – пишіть! Спробуємо деякі з них поставити",...