Зустріч українських науковців за участю президента НАН України Бориса Патона з директорами Донбаської паливно-енергетичної компанії (ДПЕК)

 

Подібний формат спілкування вчених і представників бізнесу дозволив учасникам ознайомитися з низкою розробок українських науково-дослідних інститутів у галузі видобутку і збагачення корисних копалин.  ДПЕК представив своє бачення 10 найсерйозніших проблем, з якими, на думку компанії, стикаються українські вуглевидобувні підприємства і для вирішення яких необхідна допомога наукового співтовариства.

Для координації розробки Програми за пропозицією президента НАН України академіка Бориса Патона спільним рішенням було утворено робочу групу на чолі з ректором Національного гірничого університету академіком Геннадієм Півняком і директором з видобутку і збагачення вугілля ДПЕК Андрієм Смирновим.

Метою Програми стане створення вітчизняних наукових рішень і технологій у таких напрямах як прогнозування стану гірничих порід, підвищення ефективності дегазації шахт, проектування теплових насосів, що використовують енергію шахтних джерел тощо.  

Особливу увагу в Програмі буде приділено питанням екології, ефективності виробництва, промислової безпеки, прогнозування гірського масиву, використання відвалів, очищення шахтних вод, зниження вмісту сірки в гірській масі, розробці нової технології безпечного зварювання металу в шахтах. Передбачено окреме дослідження на тему «Здоров'я та трудове довголіття гірників» з метою зниження рівня професійних захворювань на вугільних підприємствах.

Приклади успішної співпраці ДПЕК з науковцями Національного гірничого університету представив Геннадій Півняк. Він повідомив, що наукова робота на тему «Сучасні технології комплексної розробки вугільних родовищ у гірничо-геологічних умовах відпрацювання тонких і надтонких пластів», авторами якої є представники ДПЕК і Національного гірничого університету, в 2011 році номінована на отримання Державної премії України в галузі науки і техніки.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

07-07-2015 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 03.07.-07.07.2015 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

До уваги переможців конкурсу Ф47 Державн…

13-10-2012 Олена - avatar Олена

П'ятниця, 12 жовтня 2012, 12:20 До уваги переможців конкурсу Ф47 Державного фонду фундаментальних досліджень, яким призначено гранти Президента України докторам наук для здійснення наукових досліджень на 2012 рік, згідно з Розпорядженням...

Відбудеться семінар «Що таке стартап та …

12-10-2015 Олена - avatar Олена

Відбудеться семінар «Що таке стартап та яким чином стартапи можуть інтегруватися в університетську структуру?»

За підтримки посольства США в Україні, Міністерство освіти і науки 16 жовтня 2015 року відбудеться семінар на тему «Що таке стартап та яким чином стартапи можуть інтегруватися в університетську структуру». Метою...