Кабінет Міністрів України затвердив План заходів щодо виконання Концепції реалізаці ї державної політики у сфері космічної діяльності на період до 2032 року

 

Метою Плану заходів є виконання Концепції реалізації державної політики у сфері космічної діяльності на період до 2032 року, яка спрямована на підвищення ефективності використання космічного потенціалу для вирішення актуальних завдань соціально-економічного, екологічного. культурного, інформаційного і науково-технічного розвитку суспільства, забезпечення національної безпеки та захисту геополітичних інтересів держави.

Основу проекту Плану заходів складають заходи, спрямовані на трансфер передових космічних технологій в реальний сектор економіки держави. Зокрема, це створення потужної системи дистанційного зондування "Січ", Національної системи космічного зв’язку "Либідь", системи координатно-часового і навігаційного забезпечення, а також системи здійснення контролю та проведення аналізу космічного простору. Послуги та інформацію цих систем передбачається гарантовано і оперативно надавати на замовлення державних органів, що здійснюють повноваження у сфері національної безпеки та оборони. Крім того, передбачається виконати широкий спектр наукових космічних досліджень, реалізувати міжнародні космічні експерименти за ініціативою вітчизняних учених, взяти участь у проведенні досліджень Місяця з використанням вітчизняних космічних апаратів, забезпечити проведення науково-освітніх космічних експериментів, створити нові зразки ракетно-космічної техніки, поглибити міжнародне співробітництво, суттєво покращити ефективність діяльності підприємств космічної галузі і реалізувати ще цілу низку важливих заходів з розвитку космічної діяльності.

Орієнтовний обсяг фінансування робіт, передбачених Планом заходів, становить 38,5 млрд. гривень, з них близько половини - кошти з інших (небюджетних) джерел.

Для створення сприятливого інвестиційного клімату в космічній галузі Планом заходів передбачається удосконалення механізму залучення приватного капіталу до виконання державних програм розвитку космічної діяльності.

Виконання Плану заходів дасть можливість забезпечити провадження космічної діяльності в державі відповідно до сучасних вимог та національних інтересів.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Микола Азаров: Україна швидкими темпами …

22-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ Розвиток авіаційної галузі для України є пріоритетним.

Максим Стріха: Українська наука має вели…

27-01-2016 Олена - avatar Олена

Максим Стріха: Українська наука має великий потенціал

26 січня 2016 року в агенції УНІАН відбулася прес-конференція ізраїльського вченого, лауреата Нобелівської премії з хімії, професора Ізраїльського технологічного інституту Техніон Дана Шехтмана. У прес-конференції взяли участь заступник Міністра освіти...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

01-07-2014 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 27.06.-01.07.2014 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...