Зустріч представників НАН України з делегацією Американської Ради з питань зовнішньої політики

 UKR-US

29 вересня 2015 року відбулася зустріч представників Національної академії наук України з делегацією Американської Ради з питань зовнішньої політики (AFPC), під час якої було обговорено перспективи розвитку двостороннього науково-технічного співробітництва.

З української сторони у зустрічі взяли участь віце-президент НАН України академік А.Г. Загородній та завідувач Відділу теорії конденсованих середовищ і ядерної матерії Інституту теоретичної фізики ім. О.І. Ахієзера Національного наукового центру «Харківський фізико-технічний інститут» (ННЦ «ХФТІ») академік О.С. Бакай.

Американську делегацію представляли президент Американської Ради з питань зовнішньої політики Герман Пірчнер та колишній перший заступник держсекретаря США Вільям Шнайдер.

Під час зустрічі сторони обговорили перспективи довгострокового співробітництва в галузі ядерної енергетики, а також підготовки наукових та інженерних кадрів для роботи на АЕС України. Представники Академії наголосили, що цей напрям співпраці особливо важливий для України у зв’язку з втратою нашою державою Севастопольського національного університету ядерної енергії і промисловості. На думку представників Американської Ради з питань зовнішньої політики, розширення кооперації США та України можливе за рахунок програм, що були раніше призначені для розвитку співпраці з Російською Федерацією.

Також учасники зустрічі обговорили перспективи реалізації спільних проектів під патронатом Департаменту енергетики США, зокрема, у сфері ядерного матеріалознавства.

Окрема увага була приділена питанню можливості передачі судна флоту США для організації проведення Академією океанологічних досліджень.

За підсумками заходу було підготовлено відповідний протокол.

Крім того, 2 жовтня ц.р. делегація AFPC відвідала ННЦ «ХФТІ», де відбулася презентація проекту «Джерело нейтронів на підкритичній збірці», який реалізується у співпраці з Аргонською Національною лабораторією США за фінансової підтримки Департаменту енергетики США. В ході візиту представники США та України обговорили хід підготовки установки до запуску, а також перспективи реалізації інших спільних проектів у сфері ядерної енергетики та радіаційного матеріалознавства.

За інформацією Відділу міжнародних зв’язків НАН України

Матеріали опублікували: Прес-служба НАН України

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

На спільному засіданні Президії НАН Укра…

28-03-2016 Олена - avatar Олена

На спільному засіданні Президії НАН України та Колегії МОН розглянуто питання створення Київського академічного університету

25 березня 2016 року під головуванням президента Національної академії наук України Бориса Патона і за участю Міністра освіти і науки України Сергія Квіта, заступника Міністра Максима Стріхи відбулося спільне...

Фонд посевных инвестиций РВК инвестирует…

11-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Новой портфельной компанией Фонда посевных инвестиций РВК стало ООО «ЭсТет», которое разработало высокопроизводительную установку для дегазации железнодорожных цистерн.

Завершено утилізацію твердого палива з к…

29-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

 16 травня 2012 року на Павлоградському хімічному заводі в рамках реалізації заходів державної програми утилізації твердого ракетного палива міжконтинентальних балістичних ракет РС-22 завершено роботи з вилучення та утилізації твердого палива...