Президент НАН України академік Б.Патон провів зустріч з президентом Польської академії наук професором Єжи Душиньскі

 ukr pol2

25 вересня 2015 р. відбулася зустріч президента Національної академії наук України академіка Бориса Євгеновича Патона з президентом Польської академії наук (ПАН) професором Єжи Душиньскі, в ході якої були обговорені питання подальшої двосторонньої співпраці.

З української сторони у зустрічі взяли участь перший віце-президент НАН України академік Антон Григорович Наумовець, віце-президенти НАН України академік В’ячеслав Григорович Кошечко, академік Сергій Іванович Пирожков та академік Анатолій Глібович Загородній, головний учений секретар НАН України академік В’ячеслав Леонідович Богданов, а також начальник Відділу міжнародних зв’язків НАН України Анатолій Святославович Мирончук.

Польську делегацію представляли перший радник, керівник консульського відділу Посольства Республіки Польща в Україні Рафал Вольскі, директор Представництва «Польська академія наук» у Києві професор Генрик Собчук та радник, керівник відділу з питань науково-освітнього співробітництва Посольства Республіки Польща в Україні Анна Кузьма.

Відкриваючи зустріч, президент НАН України академік Борис Євгенович Патон поінформував іноземних гостей про структуру та напрями діяльності Академії. Він зазначив, що вчені Національної академії наук України мають багаторічний досвід та добрі традиції творчої співпраці з польськими науковцями. Підтвердженням цього є реалізація 68 спільних проектів в різних галузях наук, започаткування спільної премії НАН України і ПАН, а також відкриття Представництва «Польська академія наук» у Києві. І сьогодні співробітництво з ПАН залишається одним з пріоритетних напрямів міжнародної діяльності Національної академії наук України.

В свою чергу президент Польської академії наук професор Єжи Душиньскі подякував академіку Б.Є. Патону і назвав співробітництво з Національною академією наук України важливим вектором діяльності Польської академії наук. Він розповів про вже успішно реалізовані спільно з українськими вченими проекти за різними напрямами досліджень та вказав на необхідність продовження та розширення меж такої співпраці.

На завершення зустрічі всі учасники висловили впевненість у перспективності плідного двостороннього співробітництва з розвитку найрізноманітніших галузей сучасної науки, а також співпраці в рамках програми ЄС «Горизонт – 2020».

Фотогалерея http://www.nas.gov.ua/UA/news/Pages/contents.aspx?ffn1=ID&fft1=Eq&ffv1=2575

Матеріали опублікували: Прес-служба НАН України

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Україна підписує два договори з НАТО

08-04-2015 Anna - avatar Anna

Україна підписує два договори з НАТО

Уряд приймає рішення щодо підписання з НАТО двох документів про співпрацю, у тому числі, у військово-технічній сфері. Про це, відкриваючи засідання уряду, повідомив Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, передає кореспондент Укрінформу. "Два акти, які...

Создан пироэлектрический наногенератор, …

11-06-2012 Светлана - avatar Светлана

Ещё Теофраст в 314 году до н. э. отмечал, что нагрев турмалина ведёт к прилипанию к нему частиц соломы. 2 300 лет спустя группа исследователей из Технологического института Джорджии (США)...

Первый российский инновационный препарат…

25-09-2012 Светлана - avatar Светлана

21 сентября 2012 года, ОАО «ИСКЧ» – Институт Стволовых Клеток Человека (ФБ ММВБ: ISKJ) объявляет о завершении сертификации первых серий препарата Неоваскулген® для лечения ишемии нижних конечностей. До конца сентября...