Україна вперше бере участь в міжнародному проекті, присвяченому визнанню іноземних кваліфікацій

Yvaga15–16 червня представники Національного інформаційного центру академічної мобільності (ENIC Ukraine) проведуть в якості експертів зовнішню перевірку роботи ENIC-NARIC Республіки Словенія, який здійснює визнання іноземних кваліфікацій в Словенії.

Захід виконується в рамках міжнародного проекту «SQUARE». Україна вперше представлена у цьому проекті. Його організатором виступає Erasmus+ (The Education, Audiovisual and Culture Executive Agency acting under powers delegated by the European Commission), координатором проекту є “Stichting EP-Nuffic” (Голландія) – провідний центр з визнання кваліфікацій у Європейському регіоні.

Проект SQUARE – це низка заходів для забезпечення якості проведення процедури визнання мережею європейських центрів ENIC-NARIC. Його мета – покращити роботу центрів ENIC-NARIC згідно з міжнародними стандартами Лісабонської конвенції та з урахуванням специфіки роботи центрів академічної мобільності та визнання.

У квітні ENIC Ukraine в рамках проекту провів самоаналіз своєї діяльності шляхом збору даних та аналізу на відповідність існуючої практики визнання в Україні стандартам та рекомендаціям європейського простору визнання.

Другим етапом проекту – є нинішній візит українських експертів до Словенії. А наприкінці червня Національний інформаційний центр академічної мобільності очікує на зовнішню перевірку свої діяльності норвезькими експертами. Наразі триває підготовка до прийому експертів з Королівства Норвегія українською стороною.

Такі перевірки центрів з визнання іноземних кваліфікацій своїми колегами з інших європейських країн здійснюються протягом весни–осені 2015 року. Очікується, що експерти з іншої країни не тільки познайомляться з практикою визнання іноземних кваліфікацій, що запроваджена в країні, а й напрацюють свої висновки та рекомендації для подальшої роботи і удосконалення існуючої практики. Узагальнення результатів всього проекту має стати основною для розробки рекомендацій з визнання іноземних кваліфікацій на загальноєвропейському рівні.

Для українського центру участь у такому проекті є, з одного боку, визнанням його кількарічної діяльності в сфері визнання іноземних кваліфікацій, а з іншого – унікальною можливістю отримати цінні поради від своїх колег, які опікується цією темою по кілька десятків років. Такий проект є на часі, оскільки саме зараз вибудовується нова модель процедури визнання іноземних ступенів в Україні, яка орієнтована саме на європейську практику.

Інформаційна довідка: функції Національного інформаційного центру академічної мобільності (ENIC Ukraine) згідно з постановою Кабінету Міністрів від 31 серпня 2011 р. № 924 «Питання національного інформаційного центру академічної мобільності» покладено на Державне підприємство «Інформаційно-іміджевий центр» Міністерства освіти і науки України.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

В НТУУ «КПІ» буде побудоване інноваційне…

09-02-2015 Anna - avatar Anna

В НТУУ «КПІ» буде побудоване інноваційне місто

6 лютого відбулося урочисте підписання Протоколу про наміри щодо співпраці Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», корпорації «Науковий парк «Київська політехніка», ТОВ «Айланд менеджмент» і ТОВ «Технології природи». Цей документ...

X (XXІI) Міжнародна науково-практична ко…

07-02-2014 Anna - avatar Anna

Запрошуємо взяти участь у роботі Х Міжнародної науково-практичної конференції «Міжнародне науково-технічне співробітництво: принципи, механізми, ефективність», яка відбудеться 13-14 березня 2014 року на базі Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут"...

Член-кореспондент НАН України Роман Кушн…

07-02-2014 Anna - avatar Anna

Інституту прикладних проблем механіки і математики (ІППММ) ім. Я. С. Підстригача НАН України - провідній науково-дослідній установі західного регіону України в галузі математики, математичних проблем механіки та математичного моделювання –...