Співпраця науки і бізнесу – один з головних напрямків розвитку аграрної науки України

 

OECD30 березня, в Києві, відбулася зустріч в.о. віце-президента Національної академії аграрних наук Ануш Балян з представниками Міжнародної Організації економічного співробітництва та розвитку (OECD) - Єрім Парк – координатором проекту та аналітиками OECD Катериною Обвінцевою, Марком Бя‘янкіні.

 

На зустрічі Ануш Балян презентувала НААН, як «стратегічно важливу невід‘ємну частину в аграрній галузі нашої країни». Окремою темою для обговорення став розвиток співпраці аграрної науки та бізнесу. Стратегічними напрямками в такій співпраці, підкреслила в.о. віце-президента, є питання енергозбереження, селекції та продовольчої безпеки. «Академія має достатню експериментальну базу та науково-кадровий потенціал для розв‘язання питань національного стратегічного значення. Сьогодні ми відроджуємо та активізуємо роботу дорадчих служб, чим посилюємо співробітництво з фермерськими господарствами. Саме вони наразі повинні стати основним ланцюгом між наукою та споживачем», - поінформувала вона.

В свою чергу, Катерина Обвінцева, відзначила, що саме OECD здійснює вивчення та аналіз питань, які допомагають урядам різних країн визначити стратегію, яка в подальшому буде реалізовуватися національними інституціями. «Співпраця з OECD дозволить ефективніше використовувати теоретичні здобутки та практичний досвід світових організацій», - підкреслила вона. Ерім Парк пообіцяла, згідно наданої інформації, представити рекомендації щодо подальшого співробітництва до Кабінету Міністрів України.

Довідково:

Організація економічного співробітництва та розвитку (OECD) – це міжнародна організація, що об'єднує 34 країни світу, більшість з яких – країни з високими доходами громадян та рівнем життя і статусом розвиненої економіки. Місія організації полягає в підтримці політики, яка поліпшить економічне і соціальне благополуччя людей у всьому світі.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Україна і Китай готуються до проведення …

09-06-2015 Anna - avatar Anna

Україна і Китай готуються до проведення третього засідання міжурядової Комісії зі співробітництва. Це питання обговорювалося під час зустрічі Віце-прем'єр-міністра - Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадія Зубка...

В масках от гриппа будут применять наном…

16-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

В масках от гриппа будут применять наноматериал Опубликовано 16 ноября, 2012 - 11:56 Мембраны, задерживающие даже микробов, давно применяются для обеззараживания воды. 

IBM представила "революционный нано…

11-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Инженерам компании IBM удалось создать набор устройств, в которых электрический и оптический способ передачи информации интегрирован в одной микросхеме, производимой по стандартной КМОП-технологии. Сообщение об этом опубликовано на сайте IBM,...