Україна активно долучається до європейського вектору розвитку електронного урядування

Digital4EU24 лютого 2015 року у м. Брюссель відбувся Європейський Форум #Digital4EU, головною темою якого стало запровадження спільних підходів й правил до формування єдиного цифрового ринку. Україну представляли Олександр Риженко, голова Державного агентства з питань електронного урядування України, експерти Робочої групи з розробки урядової політики у сфері розвитку електронного урядування та Реанімаційного пакету реформ Олег Левченко, Олексій Вискуб та Андрій Скіпальський.

В рамках Форуму українська делегація провела зустрічі з Віце-президентом Європейської комісії з питань єдиного цифрового ринку Андрусем Ансіпом, Головою Комітету Європарламенту з питань міжнародних відносин Ельмарем Броком та депутатом Європарламенту й засновником депутатської групи Digital Agenda for Europe Міхалом Боні, під час яких були обговорені питання підтримки ініціатив України у сфері електронного урядування.

Сьогодні Європейський Союз приділяє багато уваги формуванню єдиного цифрового ринку Європи – ринку, який не має ані технічних, ані законодавчих кордонів, ринку, де кожен громадянин може вільно отримувати необхідні цифрові послуги згідно єдиних стандартів, незалежно від місця перебування. Такий ринок має надати новий поштовх соціально-економічному розвитку ЄС. Україна, в рамках реалізації Угоди про Асоціацію з ЄС має забезпечити комплексний розвиток електронного урядування відповідно до європейських вимог.

Крім того, Олександр Риженко провів робочу зустріч з Мейтільд Роєн, головою департаменту публічних послуг та Ларсом Еріком Форсбергом, заступником голови й координатором міжнародного департаменту Головного управління з питань ІКТ Європейської комісії. “ЄС приділяє значну увагу досягненню інтероперабельності при електронній взаємодії органів влади та наданні транскордонних європейських адміністративних послуг в електронній формі. Цей досвід є передовим та дуже важливим для України, яка тільки починає формування відповідних вимог”, – зазначив Олександр Риженко під час зустрічі.

За результатами зустрічі досягнуто домовленості стосовно експертної допомоги працівників Комісії, зокрема проведення експертизи проектів нормативно-правових актів України у сфері е-урядування на відповідність європейським вимогам, а також ініціювання участі України в загальноєвропейських пілотних проектах.

Візит української делегації на Форум #Digital4EU відбувся за сприяння Міжнародного фонду “Відродження”.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Визначено володарів грантів Президента д…

20-06-2012 Светлана - avatar Светлана

18 червня 2012 року відбулася урочиста зустріч Віце-прем'єр-міністра України – Міністра охорони здоров'я Раїси Богатирьової з володарями грантів Президента України для обдарованої молоді 2012 року.

Р.Минниханов: в развитии инноваций нужна…

02-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

02.11.2012 Создание условий для развития и поддержки инновационного бизнеса в России должно быть общей задачей региональных властей и федерального центра. Такое мнение высказал президент Татарстана Рустам Минниханов в ходе Московского международного...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

11-04-2014 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 09.04.-11.04.2014 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...