На 15 березня запланована відправка учасників 17 Української антарктичної експедиції

 

На українській антарктичній станції Академік Вернадський  знаходиться команда вчених та технічний персонал в кількості від 12 до 14 чоловік, які виконують моніторингові та дослідницькі задачі, сформульовані в Державній  цільовій науково-технічній програмі, яку затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 р. № 1002 .Доставка  зимівників здійснюється комбінованим шляхом: авіарейсом до аргентинського порту Ушуайя та морським – із порту Ушуайя до антарктичної станції Академік Вернадський судном льодового класу. Придбання  продуктів харчування, технічного оснащення, витратних матеріалів необхідних для життєзабезпечення антарктичної станції Академік Вернадський  здійснюється в Європі та Латинській Америці та доставляється морським шляхом на антарктичну станцію, що є значно дешевшим, ніж вирішення цих завдань в Україні. Щорічна зміна експедиції може бути проведена лише в період антарктичного літа (грудень-березень) через важку льодову ситуацію, яка унеможливлює підхід  кораблів до антарктичної станції в будь який інший період.

Вибір виконавця вищеперерахованих задач здійснюється відповідно до вимог Закону України „Про здійснення державних закупівель” від 01.06.2010 року № 2289-IV. Для здійснення закупівлі послуг з підготовки та проведення 17 Української антарктичної експедиції було обрано процедуру „відкриті торги”. Згідно з вимогами Закону, оголошення було опубліковано як у вітчизняному, так і в міжнародному виданні „Вісника державних закупівель”. У терміни, визначені в документації конкурсних торгів,  надійшли дві пропозиції. Одна пропозиція від переможця відкритих торгів на підготовку та проведення 16 УАЕ компанії „Subden Universal Inc”, яка зарекомендувала себе як надійного і добросовісного  партнера, та одна пропозиція від компанії ТОВ „Амкріс”.

Комітет з конкурсних торгів обрав переможцем пропозицію компанії „Subden Universal Inc”, як найбільш економічно вигідну, про що повідомив шляхом оголошення про результати проведення торгів в державному офіційному друкованому виданні з питань державних закупівель 09.12.2011р. № 147, оголошення № 232607 (ТРП). Компанія „Subden Universal Inc” надає комплексні послуги антарктичним установам Польщі, Австралії та Чеської Республіки.

За  час перебування на антарктичній станції зимівники отримують  заробітну плату та польове забезпечення (добові). З польового забезпечення утримуються кошти, фактично витрачені на придбання продуктів харчування, в тому числі алкогольних напоїв.

В основу переліку продуктів харчування покладено пайок, передбачений для  військових моряків-підводників, введений для українських зимівників наказом Міністра освіти і науки України  від  09.12.2002 № 690 .

До вказаного переліку входять в тому числі і алкогольні напої. Розраховується кількість, виходячи із державних свят та днів народжень зимівників. Вживання алкогольних напоїв встановлюється начальником станції, який несе персональну відповідальність за життя та здоров’я ввіреного йому персоналу. Зберігаються алкогольні напої в замкненому та опечатаному приміщенні.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Відбудеться ІІІ Національний форум «Бізн…

27-08-2015 Олена - avatar Олена

Відбудеться ІІІ Національний форум «Бізнес і університети: від колізії до візії та спільних дій»

Протягом 22-23 жовтня відбудеться ІІІ Національний Форум «Бізнес і університети: від колізії до візії та спільних дій». Мета Форуму: привернути увагу до ролі партнерства бізнесу та університетів у економічному розвитку країни.

Томские физики создали прибор, который в…

25-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Этот прибор предназначен, чтобы увидеть то, что невозможно разглядеть глазами Он полезен на поисковых работах. Под разрушенными зданиями, ледниками или сошедшими лавинами зачастую оказываются люди. И прибор способен точно определить –...

Програма наукових досліджень та інноваці…

18-06-2015 Anna - avatar Anna

Програма наукових досліджень та інновацій Європейського Союзу «Горизонт 2020» відкриває Україні свої можливості

Молодим науковцям Дніпропетровського національного університету імені Олеся Гончара презентували Програму наукових досліджень та інновацій Європейського Союзу «Горизонт 2020», асоційованим членом якої Україна стала із березня 2015 року. Це членство дає можливість...