Корпорація Bosch відкрила у Львівській політехніці свою Академію

Ця подія – ще один маленький, але знаменний крок України до євроінтеграції. Як наголосив на урочистому відкритті Академії Бош ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало, покладено початок багатосторонньому співробітництву університету із всесвітньо відомою фірмою. У навчальному центрі, обладнаному найновішим діагностичним устаткуванням, не тільки навчатимуться студенти, тут здобуватимуть другу професію фахівці на курсах перепідготовки кадрів.

Академія поповнила значний список подібних навчальних закладів, створених німецькою корпорацією у світі. Вона – друга в Україні.

На церемонії відкриття виступили також генеральний директор «Роберт Бош ЛТД» Віталій Бульда, регіональний директор підрозділу автомобільних запчастин і діагностичного обладнання компанії Bosch в Україні, Росії, Білорусі та країнах СНД Олег Рябцев, перший заступник міського голови Львова Олег Синютка, директор департаменту освіти та науки Львівської обласної держадміністрації Михайло Брегін, інші промовці.

Як заявив ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало, наш університет – найстаріша і найбільша вища технічна школа у Східній Європі та Україні. Але ми прагнемо бути ще й найсучаснішими. Завдяки цьому спільному проекту з компанією Bosch наші студенти отримають доступ до найкращого у світі діагностичного обладнання. Це допоможе їм отримувати чудові практичні навики у роботі, а нам – готувати кваліфіковані кадри на ринок праці.

– Сучасний автосервіс – це вже не просто ремонтна майстерня, – наголосив Олег Рябцев, регіональний директор підрозділу автомобільних запчастин і діагностичного обладнання Bosch. – Це справжній консультаційний центр, де автомобіліст повністю покладається на досвід діагноста. Це і нові вимоги до працівників, які повинні мати найсучасніші знання у своїй сфері. Споживачі хочуть отримувати якісний і кваліфікований сервіс, а в Академії Бош готуватимуть фахівців саме такого рівня.

Навчання в Академії Бош буде проходити за високими стандартами та на найсучаснішому фірмовому обладнанні. Зокрема, клас для практичних занять укомплектований мотор-тестером FSA 500, стендом для перевірки геометрії кутів установки коліс FWA 4430, системою аналізу відпрацьованих газів BEA 850 на базі димоміра RTM 430 та газоаналізатора BEA 460, приладом для діагностики бортових комп’ютерів KTS 540 з додатковими аксесуарами та програмним забезпеченням Bosch ESI[tronic] 2.0, лінією інструментального контролю SDL 4340.

У Національному університеті «Львівська політехніка» вже стало доброю традицією на початку кожного навчального року відкривати нові сучасні лабораторії, збагачувати новітньою технікою навчальні аудиторії тощо. Не став винятком і цей рік. На початку вересня завдяки допомозі Львівського кластера інформаційних технологій та бізнес-послуг в університеті започаткували сучасну лабораторію програмування для вбудованих та мобільних платформ. Унікальний прилад – принтер Braile Box V-4 відомої у світі шведської фірми – нещодавно отримав від Фонду Ріната Ахметова «Розвиток України» новостворений Ресурсний центр освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами. Це яскравий приклад того, як бізнес повинен підтримувати вітчизняну науку та освіту. Підтримувати насамперед інвестиційними вливаннями, сприянням у формуванні новітніх науково-навчальних лабораторій, кластерів тощо.

Загалом, як наголосив директор Інституту інженерної механіки та транспорту Львівської політехніки професор Зіновій Стоцько, у проект Академії вкладено понад півмільйона гривень. Фахівці німецької корпорації підготували до роботи в Академії чимало працівників Університету, передали велику кількість навчальної і методичної літератури.

Компанія Bosch має намір і надалі розвивати співпрацю з українськими ВНЗ. У найближчих планах – відкриття подібної Академії в одному з харківських університетів.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

У Миколаєві проведено науково-практичний…

15-09-2014 Anna - avatar Anna

15 вересня 2014 року, у рамках науково-педагогічного проекту «Академія інноваційного розвитку», за підтримки Державної наукової установи «Інститут інноваційних технологій та змісту освіти» Міністерства освіти і науки України, спільно з Миколаївським...

Исследователи из США разработали способ …

14-12-2012 Светлана - avatar Светлана

Созданный лиганд позволит уменьшать концентрации урана в воде в случае его утечек из-за нештатных ситуаций на АЭС.

Сонячні панелі побачать інфрачервоне сві…

25-08-2015 Олена - avatar Олена

Сонячні панелі побачать інфрачервоне світло

Учені хочуть підвищити ККД сонячних панелей, використовуючи інфрачервоне світло. Наше Сонце передає понад 50% своєї енергії, використовуючи інфрачервоне світло. Ми його не бачимо, але відчуваємо як тепло. Сонячні батареї теж його...