Науковці ради молодих вчених відділень НАН України провели «Дні науки»

Dni nauki

8-9 листопада 2014 р. в Києві та Харкові відбулися «Дні науки», організовані Радою молодих вчених відділень Національної академії наук України. Проект «Дні науки» приурочений до Всесвітнього Дня науки, який відзначається щорічно 10 листопада.

В рамках проекту було проведено лекції, демонстрації, екскурсії та майстер-класи для всіх, хто цікавиться наукою, незалежно від віку чи рівня знань. Основна мета проведених заходів – популяризація сучасної науки в суспільстві, ознайомлення широкого кола відвідувачів з досягненнями українських науковців та зацікавлення дітей і молоді науковою роботою.

Протягом двох днів всі зацікавлені мали змогу відвідати 10 місць проведення заходів у Києві, серед яких: установи НАН України (Інститут математики НАН України, Інститут молекулярної біології і генетики НАН України, Інститут фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України, Головна астрономічна обсерваторія НАН України), музеї Київського Національного університету імені Тараса Шевченка (Історії КНУ імені Тараса Шевченка, Археологічний, Зоологічний, Геологічний) та Національний музей медицини, а також Астрономічна обсерваторія Київського Національного університету імені Тараса Шевченка. Крім того, кафедра фольклористики Інституту філології КНУ імені Тараса Шевченка провела майстер-класи для дітей та дорослих, а також лекцію з елементами демонстрації за участю фольклорного гурту.

Заходи в Харкові відбулися у «ЛандауЦентрі» Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна та в культурному центрі «Indie». Демонстрація «Мікросвіт» в Інституті молекулярної біології та генетики НАН України лекції там проводили співробітники двох установ НАН України – Фізико-технічного інституту низьких температур ім. Б.І. Вєркіна та Радіоастрономічного інституту, Харківського національного університету ім. В.Н. Каразіна, а також учасники харківського Хакерспейсу, центру робототехніки Boteon, представники курсів з підготовки до ЗНО та ДПА «Космос», студентського угрупування міжнародних оптичних спільнот (IRE-OSA Student Chapter та IRE-SPIE Student Chapter).

Загалом у заходах в рамках «Днів науки» у Києві та Харкові були задіяні співробітники п’ятнадцяти установ Національної академії наук України, семи музеїв та трьох університетів. Більшість лекцій та всі демонстрації молоді науковці проводили на волонтерських засадах.

«Дні науки» цього року відвідало близько 3 тисяч людей, що свідчить про інтерес суспільства до науки та необхідність подальшого розширення і підтримки науково-популярних ініціатив.

Також в рамках проекту «Дні науки» з 30 жовтня по 30 листопада у Києві в ТЦ «Метроград» (Бесарабська пл., 2, 12-й квартал) організована виставка «Мистецтво науки». Експозиція включає більше 30 широкоформатних зображень мікро- та макросвіту, отриманих вченими НАН України з використанням найсучаснішого обладнання: конфокальних, електронних, скануючих тунельних, атомно-силових мікроскопів, радіотелескопів та потужних комп’ютерів.

Окрім науковців з Ради молодих вчених НАН України, співорганізаторами цьогорічних «Днів науки» виступили громадська організація «Unia Scientifica» та науково-популяризаційний проект «Моя наука». Головними партнерами заходу стали Національна академія наук України та ГО «Гумбольдт клуб».

«Дні науки» – проект, покликаний збудувати ще один місточок між українською громадськістю та науковцями й показати, що наука справді цікава, а її розвиток необхідний для майбутнього України.

Відеосюжет телеканалу 1+1 http://www.1plus1.ua/video/yakoyu-zaraz-ye-nauka-v-ukrayini.html

Відеосюжет телеканалу 112.Україна http://112.ua/video/ko-dnyu-nauki-uchenye-sdelali-predstavlenie-v-institute-mikrobiologii.html?type=90106

Фото надані Інститутом математики НАН України, Інститутом молекулярної біології і генетики НАН України, Інститутом фізіології ім. О.О. Богомольця НАН України, можна переглянути за адресами: http://www.nas.gov.ua/UA/news/Pages/contents.aspx?ffn1=ID&fft1=Eq&ffv1=2004,

http://www.nas.gov.ua/UA/news/Pages/contents.aspx?ffn1=ID&fft1=Eq&ffv1=2004

Прес-служба НАН України

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Россия и Китай договорились о сотрудниче…

12-04-2012 Олена - avatar Олена

 12 апреля 2012 года Фонд «Сколково» и Центр развития индустрии высоких технологий «Факел» при Министерстве науки и техники КНР подписали Меморандум о взаимопонимании, направленный на сотрудничество в области совместных научных...

Запрошуємо на Інформаційний день Програм…

20-11-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Запрошуємо на Інформаційний день Програми Темпус ІV 20 листопада 21-22 листопада 2012 р. о 10.00 у Будинку Вчених (м. Івано-Франківськ, вул. Шевченка 59) Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Національний Темпус-офіс в...

Відбувся другий навчальний семінар з пит…

22-06-2016 Олена - avatar Олена

Відбувся другий навчальний семінар з питань інтелектуальної власності трансферу технологій та інноваційної діяльності

16 червня п.р. Міністерством освіти і науки України разом з Українським інститутом науково-технічної і економічної інформації проведено другий навчальний семінар із циклу семінарів для фахівців підрозділів вищих навчальних закладів України...