Визначено переможців фестивалю «Sikorsky Challenge 2014»

17 жовтня у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут» оголошено переможців ІІІ Всеукраїнського фестивалю інноваційних проектів «Sikorsky Challenge 2014».

Автори проектів, визнаних переможцями, уклали з венчурними, інвестиційними та благодійними фондами на інвестування своїх розробок угоди загальною сумою в 23 мільйони 445 тисяч гривень!

Отже інвестиції отримають:

від Фонду імені академіка В. С. Михалевича :

- Роман Карнаушенко (проект«Безпілотний літальний апарат «Spectator») – на суму 13 мільйонів гривень;

- Олексій Барановський (проект «Система моніторингу соціальних мереж «Network Monitor») – на суму 1,3 мільйони гривень;

- Борис Рассамакін (проект «Наносупутник «PolylTAN-2» для освітнього, наукового і технологічного застосування») – на суму 0,5 мільйони гривень.

Інвестування від цього Фонду також матимуть

- Тарас Нижник (проект «Портативна водоочисна установка»);

- Андрій Коноваленко (проект «Intel CamTouch») та Михайло Скричевський (проект «Luciding»).

Від KALININ Invention Fund:

- Віталій Котовський (проект «Організація власного серійного виробництва металокерамічних рентгенівських трубок нового покоління з використанням нанокомпозитних матеріалів») - на суму 4 мільйони гривень;

- Анатолій Ковальов (проект «Створення модуля-агрегатора, який на базі технічних та фінансових даних здатний проводити порівняльний аналіз найкращих варіантів використання джерел енергії для споживачів енергетичних ресурсів») – на суму 1,5 мільйони гривень;

- Олександр Іваненко (проект «Інтернет-Сервіс по управлінню торгівлею і складом для підприємств малого бізнесу «NBS») – на суму 1, 425 мільйони гривень, а також Максим Манько (проект ««TechnoEyes»).

Від Noosphere Ventures:

- Олексій Барановський (проект «Система моніторингу соціальних мереж «Network Monitor») – на суму 1,3 мільйони гривень;

- Андрій Коноваленко (проект «Intel CamTouch») – на суму 25 тисяч гривень

а також Максим Ляшенко (проект «ReQuest»).

Від Президентського фонду Леоніда Кучми «Україна» по 5 тисяч гривень буде перераховано авторам проектів фіналістів – призерів конкурсів Малої академії наук та «Intel-Техно»:

• Анастасії Івановій (проект «Енергоефективна і екологічно чиста установка для отримання прісної води з використанням енергії навколишнього простору»);

• Андрію Коноваленку (проект «Intel CamTouch»);

• Дмитру Кривому (проект «Програмно-апаратний комплекс для проведення пошуково-рятувальних та антитерористичних операцій»);

• Марії Удаловій (проект «Система попередження про дітей, що знаходяться в автомобілі»);

• Івану Остапіну (проект «Нові пристрої для отримання наноструктур електророзрядним методом»).

Потім ведучі приступили до оголошення. Утім, спочатку на сцену викликалися усі учасники по категоріях, у яких вони виставляли свої проекти, і отримували диплом фіналіста. Затим були оголошені автори проектів, яким журі присудило четверте місце, потім третє, друге і нарешті перше.

Переможцями конкурсу «Intel-Техно Україна 2014-2015» - національного етапу міжнародного конкурсу «Intel-ISEF» стали:

• у категорії «Математика» – Ілля Бараненко з Черкаського фізико-математичного ліцея (проект «Задача про лопаючі кола»);

• у категорії «Комп’ютерні науки» – Юрій Рівний з Київського технікуму електронних приладів (проект «Програма «NILRIMA»);

• у категорії «Фізика і астрономія» – Надія Маслова з Одеської Маріїнської гімназії (проект «Аналіз розподілу цефеїд у нашій Галактиці»);

• у категорії «Енергетика» – Людмила Ревуцька з Політехнічного ліцею НТУУ "КПІ" (проект «Роторний вітрогенератор з адаптивною геометрією робочих органів») ;

• у категорії «Інженерія» – Марта Чічілова та Тигран Согоян з алуштинської загальноосвітньої середньої школи -III ступенів №2, АР Крим (проект «Використання універсального моноблока у ветеринарній ортопедичній системі «VOSYS-OPTIMA»).

Журі конкурсу також визначило проекти, яким присуджено дипломи і сертифікати міжнародних наукових товариств.

Отже, від Американського метеорологічного товариства нагороди отримали Юлія Демчук і Дар'я Приймак зі спеціалізованої школи №304 м.Києва (проект «Дистанційний зонд для контролю аналізу води в зоні відчуження» та Валерія Вербовська з ліцею №142 м.Києва (проект «Плазмове очищення забрудненої води»).

Від Фундації матеріалознавства ASM – Станіслав Кіріченко з Криворізького природничо-наукового ліцею Дніпропетровської обл. (проект «Розробка оптимального способу подачі рідкої сталі в металоприймач промковша»).

Від Асоціації жінок-дослідниць Землі – Марія Крокіс з Львівського технологічного ліцею (проект «Саморегульована система превентивного скидання паводкових вод»).

Нагороду Intel за досягнення в комп'ютерних науках отримали Юрій Рівний з Київського технікуму електронних приладів (проект «Програма «NILRIMA») та Андрій Артюшок з Херсонського фізико-технічного ліцею при Херсонському національному технічному університеті (проект «Створення середовища для навчання програмуванню»).

Національне математичне товариство середніх шкіл та коледжів відзначило Анастасію Зінченко зі спеціалізованої школи №202 з поглибленим вивченням природничо-математичних наук за проект «Доцільність проведення тестів на вищу активність півкуль у дітей».

Нагороду Сталого Розвитку від корпорації Ріко було присуджено Дарині Іщук із київської гімназії №178 (проект «Використання лазерів у кардіології»), Марії Хацко з Львівського технологічного ліцею (проект «Система контролю безпеки побутових мереж і приладів») та Андрію Вікулову з київської школи I-III ступенів №286 (проект «Evaluation of agricultural areas using satellite data»).

Товариство біології In vitro нагородило Віктора Куриленка з Криворізького гуманітарно-технічного ліцею №129 Дніпропетровської обл. (проект «Використання електрохлорокоагулятора для очищення води»).

Йєльська науково-технічна асоціація – Надію Маслову з Одеської Маріїнської гімназії (проект «Аналіз розподілу цефеїд у нашій Галактиці»).

Уже традиційно власні призи і подарунки вручили багатьом фіналістам також представники компаній.

Почесне право представляти Україну на Всесвітньому фіналі «Intel-ISEF» у травні наступного року в місті Піттсбург (США) журі надало Юрію Рівному з Київського технікуму електронних приладів (проект «Програма «NILRIMA»), Ервіну Молнару з Виноградівської гімназії, м.Виноградів Закарпатської області (проект «Розробка 3D LED GLOBE») та Надії Масловій з Одеської Маріїнської гімназії (проект «Аналіз розподілу цефеїд у нашій Галактиці»).

Вітаємо переможців фестивалю!

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Немецкие ученые удвоили эффективность че…

25-10-2012 Олена - avatar Олена

Опубликовано 25 октября, 2012 - 00:00 Так называемый «черный кремний», относительно новый материал, может поглощать почти весь спектр солнечного света, включая инфракрасные лучи. А недавно исследователям из института Фраунгофера в...

Засідання Комітету з питань науки і осві…

28-01-2016 Олена - avatar Олена

Засідання Комітету з питань науки і освіти (видео он-лайн трансляції)

  Розширене засідання Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти щодо обговорення проекту Закону України «Про освіту», внесеного на розгляд Верховної Ради України Кабінетом Міністрів України.

ІІІ Міжнародна науково-практична конфере…

16-03-2015 Anna - avatar Anna

ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Наукова комунікація в цифрову епоху»

10–12 березня 2015 року в Києві відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Наукова комунікація в цифрову епоху». Її організаторами виступили Наукова бібліотека Національного університету «Києво-Могилянська академія», Державний фонд фундаментальних досліджень, Наукова...