Керівний комітет міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» прийняв План дій України без зауважень

 

План дій України затверджено засіданням Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012 року за результатами Національного круглого столу з обговорення проекту Плану дій за участі Прем’єр-міністра України, представників органів виконавчої влади, членів Громадських рад, інститутів громадянського суспільства, міжнародних організацій та засобів масової інформації.

Голова Робочої групи з доопрацювання та впровадження Плану дій, Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко вважає, що «прийняття українського Плану дій без зауважень – це свідчення професійної спільної роботи уряду та громадськості, готовності до взаємної відкритості».

Офіційна презентація Плану дій відбудеться 17-18 квітня 2012 року на Першій щорічній зустрічі на вищому рівні у Бразилії. До 1 червня 2012 року Робоча група має розробити Імплементаційний план Ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд», який міститиме максимально конкретизовані завдання та терміни їхнього виконання.

Довідково: 20 вересня 2011 р. в рамках сесії Генеральної Асамблеї ООН 8 країн-засновниць (Бразилія, Сполучені Штати Америки, Індонезія, Мексика, Норвегія, Філіппіни, Південно-Африканська Республіка, Сполучене Королівство) започатковано міжнародну ініціативу «Партнерство «Відкритий Уряд» (далі Партнерство), підписавши Декларацію «Відкритий Уряд». Партнерство спрямоване на підвищення рівня відкритості та прозорості діяльності державних органів, підтримку залучення інститутів громадянського суспільства до формування державної політики, впровадження високих стандартів професійної чесності в державному управлінні.

Президент України В. Ф. Янукович взяв участь в інавгураційній церемонії Партнерства у м. Нью-Йорку та підтвердив готовність України приєднатися до зазначеної ініціативи.

Станом на 20 березня 2012 р. 51 країна підтвердила намір приєднатися до Партнерства.

На виконання Доручення Прем’єр-міністра України від 17 березня 2012 року №43705/55/1-11 координацію впровадження ініціативи покладено на Першого віце-прем'єр-міністра України В.І.Хорошковського та Голову Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації В.П.Семиноженка.

Утворено Робочу групу з підготовки та впровадження Плану дій з реалізації Міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» та Міжнародну раду, до складу якої увійшли представники Міжнародного фонду «Відродження», Національного демократичного інституту, ОБСЄ, Представництва Програми Розвитку ООН в Україні, Представництва Світового Банку в Україні, Програми «Бібліоміст» Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів - IREX, Програми сприяння Парламенту в Україні, Проекту Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Локальні інвестиції та національна конкурентоспроможність», Фонду «Східна Європа» та компанії «Майкрософт Україна».

На Національний центр електронного урядування покладено відповідальність по створенню та підтримці офіційної веб-сторінки про міжнародну ініціативу «Партнерство «Відкритий Уряд».

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Стаття завідувача відділу бібліометрії т…

10-11-2014 Anna - avatar Anna

Стаття завідувача відділу бібліометрії та наукометрії Національної бібліотеки України імені В. Вернадського Леоніда Костенко "Бібліометрика української науки".

        Система "Бібліометрика української науки" дає суспільству комплексну картину стану вітчизняного наукового середовища, розкриває його галузеву, регіональну та відомчу структуру.         Набирає гостроти дискусія про роль і місце науки в сучасному...

Відбулася конференція "Космологія т…

22-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

 18 травня 2012 року в НТУУ «КПІ» відбулася Всеукраїнська наукова конференція «Космологія та космонавтика: історія та перспективи», присвячена 20-ій річниці заснування Державного космічного агентства України. Організаторами конференції виступили НТУУ «КПІ»,...

Учені наблизились до клінічних випробува…

28-03-2016 Олена - avatar Олена

Учені наблизились до клінічних випробувань вакцини від ВІЧ

Генетики Дослідницького інституту Скріппс оголосили про винайдення розповсюдженого виду клітин в організмі людини, здатних допомогти імунній системі протистояти вірусу імунодефіциту людини (ВІЧ). Це відкриття може привести до створення вакцини проти...