Пріоритетну реєстрацію доменних імен у домені .УКР продовжено

SemynogenkoТермін п’ятого, заключного, етапу пріоритетної реєстрації доменних імен у домені .УКР продовжено на місяць. Відповідне рішення прийняла на своєму засіданні Координаційна рада Українського мережевого інформаційного центру (UANIC), яке відбулося 31 січня 2014 року.

Про це повідомив Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко.

«Згідно з рішенням, п’ятий етап пріоритетної реєстрації буде продовжено на місяць - до 3 березня поточного року включно», - заявив Голова Держінформнауки.

За його словами, це рішення обумовлене необхідністю завершити процес створення комісії з досудового слідства вирішення доменних спорів.

Голова Держінформнауки зазначив: за час, що минув з початку функціонування домену .УКР, вже зареєстровано майже 2500 імен в домені, акредитовано 13 реєстраторів. Координаційною радою схвалено Тимчасову Концепцію впровадження та розвитку домену .УКР та Тимчасові правила реєстрації та користування доменними іменами в домені .УКР, Положення про акредитацію реєстраторів, Порядок формування стоп-листа.

«Завершуючи процес підготовки до початку реєстрації відкритої для всіх бажаючих, Координаційна рада на своєму минулому засіданні винесла на громадське обговорення Положення про комісію і Порядок розв'язання доменних спорів. На засіданні Координаційної ради 31 січня були підбиті підсумки цього обговорення, за результатом чого вирішено доопрацювати та до кінця лютого подати на затвердження відповідні документи. Це дозволить приступити до створення зазначеної комісії з досудового слідства вирішення доменних спорів. Але для цього, відповідно, потрібен час, тому переходити до вільної реєстрації, не маючи інструменту кваліфікованого вирішення суперечок, недоцільно. Саме цим і обґрунтована необхідність продовжити заключний етап пріоритетної реєстрації», - пояснив Володимир Семиноженко.

З іншого боку, додав він, п’ятий етап пріоритетної реєстрації передбачає досить широке коло людей, які мають переважні права на реєстрацію доменних імен, але з різних причин ще не встигли цим скористатися – тепер у них така можливість з’явилася.

«Крім того, перехід на вільну реєстрацію - це важливий етап розвитку домену .УКР, і додатковий місяць дозволить оцінити розгорнуту інфраструктуру, продовжити акредитацію реєстраторів, удосконалити нормативні документи», - підкреслив Голова Держінформнауки.

За інформацією Володимира Семиноженка, Координаційна рада на засіданні, крім стану проведення пріоритетної реєстрації та готовності адміністратора домену разом реєстраторами забезпечити перехід на вільну реєстрацію доменних імен, розглянула поточні питання діяльності UANIC, які стосуються підготовки проектів документів домену .УКР щодо внесення змін до офіційних документів. Зокрема, йдеться про внесення змін до Тимчасових правил реєстрації і користування доменними іменами в домені .УКР, затвердження Положення про Комісію з досудового вирішення доменних спорів і її персональний склад та затвердження Порядку розв'язання доменних спорів.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

«Сколково», РОСНАНО и Varian запустили н…

10-10-2012 Олена - avatar Олена

 Опубликовано 10 октября, 2012 - 05:30 Инновационный центр «Сколково», Фонд инфраструктурных и образовательных программ РОСНАНО и компания Varian Medical System (США) планируют внедрить в России новую модель локализации производства высокотехнологичного медицинского...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

17-03-2016 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 15.03.-18.03.2016 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Високотехнологічні авіаційна та космічна…

27-09-2012 Светлана - avatar Светлана

Прес-служба Першого віце-прем'єр-міністра Високотехнологічні авіаційна та космічна галузі – це обличчя держави. Про це заявив Перший віце-прем’єр-міністр України Валерій Хорошковський під час участі у відкритті 8-го Міжнародного авіакосмічного салону «Авіасвіт...