Підсумки засідання Колегії Держінформнауки

Semynogenko23 грудня відбулося засідання Колегії Держінформнауки під головуванням Голови Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимира Семиноженка.

Зокрема, було розглянуто функціонування НДІ «Оріон» як науково-виробничого підприємства та впровадження Інформаційно-аналітичної системи забезпечення науково-технічної та інноваційної діяльності «Інноваційна Україна» (ІАС).

Під час Колегії затвердили «Стратегію розвитку та інвестиційний план ДП НДІ «Оріон» на 2014–2018 роки». Стратегія передбачає реалізацію цілого ряду напрямів діяльності підприємства:

- розвиток і вдосконалення надвисокочастотних технологій як основи створення приладів і пристроїв (НВЧ-елементної бази) для перспективних високоточних всепогодних радіотехнічних комплексів, для засобів надбагатоканального зв'язку, навігаційної радіолокаційної апаратури з великою роздільною здібністю, для промислового обладнання різних галузей народного господарства України;

- розвиток базових конструкцій перспективних приладів та пристроїв надвисоких частот подвійного призначення;

- створення НВЧ-виробів, які повинні заповнити дефіцит комплектації для діючої в Україні радіоелектронної апаратури;

- розвиток і вдосконалення науково-технічної та виробничо-технологічної бази НВЧ-електроніки із забезпеченням її функціонування на рівні не нижче світового.

Інвестиційний план підприємства на 2014-2018 роки передбачає придбання основних засобів: вимірювального і спеціально-технологічного обладнання та верстатів для підтримки діючих та створення нових технологічних ліній, та нематеріальних активів; залучення фінансових ресурсів за рахунок укладення контрактів із потенційними замовниками та активізації маркетингової політики; опрацьовуються можливі шляхи реструктуризації боргів за обов’язковими платежами.

Щодо Інформаційно-аналітичної системи забезпечення науково-технічної та інноваційної діяльності «Інноваційна Україна» (ІАС), то впровадження її в Україні сприятиме утворенню єдиної мережі інформаційного забезпечення науково-технічного та інноваційного розвитку України. На даний момент система працює в режимі дослідної експлуатації.

ІАС призначена для розширення інформаційного забезпечення науково-технічного та інноваційного розвитку економіки України та створення інформаційного ресурсу в мережі Інтернет для суб‘єктів науково-технічної та інноваційної діяльності. Функціональні можливості ІАС дозволяють використовувати систему для організаційної та інформаційної підтримки науково-виробничої кооперації на міжрегіональному рівні, взаємовигідних зв’язків між підприємствами, що зацікавлені у інноваційних технологіях та розробниками таких рішень.

       Основу програмного комплексу системи створено ДП «Центр науково-технічної інформації та сприяння інноваційному розвитку України». За участю регіональних центрів науки, інновацій та інформатизації забезпечено наповнення системи первинним масивом даних щодо суб’єктів науково-технічної діяльності, напрямів їх діяльності, завершених науково-технічних розробок.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

XXVI Київський міжнародний симпозіум з н…

24-10-2014 Anna - avatar Anna

13–14 листопада 2014 р. (м. Київ, Україна) відбудеться XXVI Київський міжнародний симпозіум з наукознавства та історії науки «Наука, технології та інновації як найважливіші сучасні чинники національної безпеки».

Путин создал новую госструктуру по разви…

03-07-2012 Олена - avatar Олена

Владимир Путин подписал указ «Об Управлении ПрезидентаРоссийской Федерации по применению информационных технологий и развитию электронной демократии». Его цель в документе описана кратко – развитие информационных технологий. Управление будет образовано в составе администрации...

Мінекономрозвитку розробляє нову концепц…

17-06-2015 Anna - avatar Anna

Радник Міністра економічного розвитку і торгівлі України з питань цифрової економіки Олена Мініч поінформувала 17 червня компанії-члени Європейської Бізнес Асоціації про поточну ситуацію в галузі права інтелектуальної власності та реформи...