Ювілейна виставка наукових досягнень установ НАН України

NAN 120-22 листопада 2013 року в «Експоцентрі України» відбулася Ювілейна виставка наукових досягнень установ НАН України, присвячена 95-річчю Академії. Свої інноваційні розробки в галузях охорони здоров’я, інформаційних технологій, нанотехнологій, енергетики, важкої промисловості, сільського господарства і т.д. представили понад 80 наукових установ НАН України.

Серед нових науково-технічних розробок українських вчених — і такі, що не мають аналогів у світі, і такі, що мають, але виграють з точки зору практичності, економності та доступності для пересічного споживача. Частину з них уже впроваджено у масове виробництво, частина — може бути впроваджена, але досі лишається на стадії розробок.

Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко наголосив, що без розвитку нових технологій — неможливий розвиток економіки. «Майбутнє України залежить від того, яку науку вона має. Економіка — це конкурентні товари та конкурентні послуги. А щоб вони були конкурентними, потрібно закласти сучасні технології виробництва. Україна має переваги перед іншими країнами завдяки тому, що ми маємо найкращі наукові школи. У всіх провідних наукових центрах світу працюють українські вчені та експлуатуються українські технології». А що ж в Україні?

Єдина проблема для розробників — не нова — фінансування. Вченим доводиться використовувати кошти власних наукових установ, працювати на голому ентузіазмі, майже не отримуючи допомоги від держави. Саме це й не дозволяє запустити більшість винаходів у промислове виробництво та використання.

У рамках заходу відбувся Круглий стіл на тему «Презентація наукових розробок, впроваджених у виробництво» (програма та учасники круглого столу).

Всіх учасників виставки було нагороджено почесними дипломами.

ВІДЕОСЮЖЕТ про виставку телеканалу «Київ» можна переглянути за посиланням:

http://www.kievtv.com.ua/stn/item/2808-yuvileiu-nan-ukrainy-prysviatyly-vystavku-naukovykh-dosiahnen

ФОТО на http://www.nas.gov.ua/text/pdfNews/vistavka_NANU_95_www.pdf, або http://www.nas.gov.ua/UA/news/Pages/contents.aspx?ffn1=ID&fft1=Eq&ffv1=1710.

Прес-служба НАН України

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Комп'ютери майбутнього будуть усюди і ні…

13-01-2012 Олена - avatar Олена

 У 2030 році комп’ютери, як очікується, супроводжуватимуть людство геть усюди. Користувачі їх майже не помічатимуть, але насправді без них нічого не функціонуватиме.

Оголошено конкурс наукових проектів на з…

10-04-2015 Anna - avatar Anna

Оголошено конкурс наукових проектів на здобуття грантів Президента України докторам наук

Оголошено конкурс наукових проектів на здобуття грантів Президента України докторам наук Державним фондом фундаментальних досліджень оголошено конкурс наукових проектів на здобуття грантів Президента України докторам наук для здійснення наукових досліджень. Лист НАН...

Засідання секцій «Молекулярні та клітинн…

25-06-2015 Anna - avatar Anna

Засідання секцій «Молекулярні та клітинні біотехнології» та «Прикладна генетика і селекція»»

8 липня 2015 року, в Інституті розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця Національної академії аграрних наук України відбудеться засідання секцій «Молекулярні та клітинні біотехнології» та «Прикладна генетика і селекція»» (в...