В Києві проходить Міжнародний науковий конгрес «Інформаційне суспільство в Україні»

kongres«Розбудова інформаційного простору із року в рік стає все більш складним завданням, адже нові тренди у сфері інформаційно-комунікаційних технологій сьогодні з’являються з надвисокою швидкістю. Тому всім учасникам комплексних процесів інформатизації так важливо йти у ногу з часом. Конгрес, який зібрав представників центральних органів влади, місцевого самоврядування, ІТ-бізнесу, профільних вузів та наукових установ, а також дипломатичного корпусу, є саме тією площадкою, на якій ми спільно обговорюватимемо найактуальніші питання розвитку ІКТ», - про це сказав голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Володимир Семиноженко під час урочистого відкриття Міжнародного наукового конгресу «Інформаційне суспільство в Україні», що проходить 29 жовтня у Києві.

За словами Володимира Семиноженка, попит на оригінальні розробки у сфері ІКТ значно підвищується завдяки розвитку інфраструктури електронного урядування в Україні. Він нагадав, що 2013 рік вже відзначений низкою важливих рішень і практичних досягнень у галузі інформатизації. Зокрема, схвалено Стратегію розвитку інформаційного суспільства в Україні, створений національний кириличний домен верхнього рівня .УКР, прийняті зміни до податкового законодавства, які покликані сприяти розвитку ІТ-бізнесу в Україні, розбудовується система електронної взаємодії органів виконавчої влади, що поетапно вводиться до експлуатації.

Голова Держінформнауки підкреслив, що Україна є членом поважних міжнародних організацій та учасником ініціатив у галузі ІКТ – міжнародної ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд», ініціативи ЄС «Цифровий порядок денний для Європи-2020», Координаційної ради держав-учасниць СНД з питань інформатизації та ін. Подібні колаборації також засвідчують визнання нашого інноваційного потенціалу з боку міжнародної спільноти, переконаний Володимир Семиноженко.

Під час роботи конгресу також відбулося нагородження переможців Національного конкурсу впроваджених проектів в сфері електронного урядування. Вперше в Україні були відзначені 13 кращих проектів органів місцевого самоврядування у номінаціях «Електронні сервіси», «Електронні інструменти управління місцевою громадою» та «Електронна демократія».

В рамках Конгресу працює експозиція новітніх рішень в сфері ІКТ, які також спрямовані на реалізацію концепції електронного урядування в Україні і мають чітке практичне значення. Наприклад, за допомогою представлених електронних сервісів громадяни можуть оформити через Інтернет дозвільну документацію, подати звіти у податкову службу, розрахуватися за послуги ЖКГ або записати дитину у дитячий садок. Сьогодні виставку оглянув Прем’єр-міністр України Микола Азаров. Під час спілкування зі ЗМІ Голова Уряду відзначив високу якість програмної продукції вітчизняних розробників та загальне стратегічне значення ІТ-галузі для модернізації української економіки.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

«Психологические аспекты инновационной д…

22-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

Кабанова О.Н. Доцент кафедры «Мировая экономика и международный бизнес» ФГОБУ ВПО «Финансовый университет при Правительстве Российской Федерации»

Дайджест новин у сфері науки та інноваці…

26-09-2012 Олена - avatar Олена

Дайджест новин у сфері науки та інновацій за 21-26.09.2012 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Конкурc. "Academy Tuba Prizes"

10-06-2015 Anna - avatar Anna

Конкурc. "Academy Tuba Prizes"

До уваги науковців, в тому числі видатних вчених-медиків! Є чудова нагода взяти участь у здобутті премії Турецької Академії наук (TUBA), президент якої звернувся до президента НАН України із запрошенням до...