Відбулося розширене засідання Координаційної ради з організації спільних робіт ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля» і наукових установ НАН України

22 жовтня 2013 року відбулося розширене засідання Координаційної ради з організації спільних робіт Державного підприємства «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля» і наукових установ Національної академії наук України, присвячене 90-річчю від дня народження генерального конструктора КБ «Південне» двічі Героя Соціалістичної Праці, лауреата Ленінської та державних премій академіка Володимира Федоровича Уткіна

У першій частині засідання відбулося обговорення попередніх підсумків спільної науково-дослідної діяльності ДП "КБ "Південне" і наукових установ НАН України у 2013 році. Також було прийнято план спільної науково-дослідної діяльності на 2014 рік. Генеральну угоду про співпрацю у галузі створення ракетно-космічної техніки було підписано у 2012 році.

Друга частина зустрічі пройшла в урочистій атмосфері. У заході взяли участь Президент України Л.Д. Кучма (1994-2005 рр.), керівництво ДП «Конструкторське бюро«Південне» ім. М.К. Янгеля» – Генеральний конструктор – Генеральний директор О.В. Дегтярев, заступник Генерального конструктора з наукової і навчальної роботи О.В. Новиков, а також представники Державного космічного агентства України, наукова громадськість.

Відкриваючи урочисту частину засідання Координаційної ради, президент НАН України академік НАН України Б.Є. Патон відзначив, що з ім’ям В.Ф. Уткіна пов’язані найбільш визначні досягнення ракетобудівної та космічної галузей. «Завдяки доробкам Володимира Федоровича, розвинутим в подальшому його однодумцями, учнями та послідовниками, Україна гідно представлена серед космічних держав світу, бере активну участь у спільних міжнародних проектах із виводу космічних апаратів на навколоземну орбіту» - підкреслив Б.Є. Патон у вітальному слові до учасників засідання.

У своєму виступі О.В. Дегтярев наголосив на тому, що між КБ «Південне» і Академією існують давні традиції тісної співпраці. При цьому, важливий внесок у зміцнення фундаменту, на якому розвиваються відносини між установами, був зроблений саме академіком В.Ф. Уткіним.

У ході урочистого зібрання із доповідями виступили член Президії НАН України академік НАН України В.П. Горбулін, директор Інституту проблем матеріалознавства ім. І.М. Францевича академік НАН України В.В. Скороход, заступник директора Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона академік НАН України Л.М. Лобанів. Своїми спогадами про Володимира Федоровича Уткіна поділився Л.Д. Кучма.

Учасниками засідання було неодноразово наголошено на важливості підтримання та розвитку науково-дослідної співпраці між установами Національної академії наук України і Державним підприємством «КБ «Південне».

У ході заходу було презентовано книгу про В.Ф. Уткіна «Звезды Генерального конструктора», підготовлену спеціально до ювілею видатного вченого, організатора, талановитого конструктора.

Велику зацікавленість усіх присутніх викликав кінофільм про життя і творчість академіка В.Ф. Уткіна, що був продемонстрований учасникам урочистого зібрання.

Матеріали опублікували: Прес-служба НАН України

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Конкурс на здобуття премії за видатні ре…

17-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

ПРЕМІЯ РОСІЙСКОЇ АКАДЕМІЇ НАУК І НАЦІОНАЛЬНОЇ АКАДЕМІЇ НАУК УКРАЇНИ

Нанопамять работает в 100 раз быстрее со…

25-09-2012 Светлана - avatar Светлана

Группа исследователей из Тайваня совместно с учеными из университета Калифорнии разработала технологию создания памяти на базе наноточек, которые располагаются на слое изолятора и покрыты металлическим слоем, играющем роль затвора. Скорость...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

28-04-2016 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 26.04.-29.04.2016 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...