Проект Antares є важливим для стратегічного партнерства України та США – посол

Antares2
Реалізація проекту Antares є дуже важливою для розвитку співпраці України та США у космічній сфері як складової стратегічного партнерства двох країн.

Про це зазначив посол України в США Олександр Моцик у коментарі Укрінформу щодо запуску в середу ракети-носія Antares з космодрому на острові Уоллопс (штат Вірджинія).

«Antares для нас дуже важливий проект, який підкреслює, що Україна є країною високих технологій, космічною країною і бере активну участь у сьогоднішньому освоєнні космічного простору. Таких країн у світі є небагато, і це ще раз говорить про наш високий науково-технічний потенціал, який завжди був характерний для української науки. Це велика подія у наших двосторонніх українсько-американських відносинах, оскільки співпраця в космічній сфері є важливим елементом нашого стратегічного партнерства», - сказав Моцик.

За його словами, під час зустрічей керівники Національного аерокосмічного агентства США (NASA) та американської корпорації Orbital Science ділилися своїми «найкращими враженнями» щодо проекту Antares. «І ми вже з упевненістю дивимося у майбутнє цієї програми. Сьогодні був другий запуск. Попереду ще 8 запусків. Ми маємо тверду надію, що програма продовжуватиме активно розвиватися в інтересах обох країн», - наголосив посол. Він додав, що наступний запуск Antares очікується у середині грудня.

Дипломат підкреслив, що можна тільки пишатися високим потенціалом державних підприємств України «Конструкторське бюро «Південне» і «Південний машинобудівний завод», які за рівнем відповідають найкращим світовим компаніям.

Як повідомляло агентство, у середу, 18 вересня, відбувся успішний запуск ракети-носія Antares із космодрому NASA на острові Уоллопс (штат Вірджинія, США). Перший тестовий запуск ракети Antares, що доправила на навколоземну орбіту макет вантажного космічного корабля, відбувся 21 квітня цього року.

Двоступінчата ракета-носій Antares, призначена для запуску вантажів масою до 5000 кг на навколоземну орбіту, була розроблена американською Orbital Science Corporation спільно з українським конструкторським бюро "Південне" і ВО "Південмаш". Згідно з контрактом, українська сторона забезпечила розробку і виготовлення першого ступеня ракети-носія, американська сторона відповідала за другий рівень, наземний комплекс і маркетинг. Фінансування програми здійснюється за участю NASA, всього на її реалізацію виділено 1,9 млрд доларів США.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

У Дрогобичі відбулася ІІІ-я Міжнародна н…

30-03-2015 Anna - avatar Anna

У Дрогобичі відбулася ІІІ-я Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Розвиток сучасної освіти і науки: результати, проблеми, перспективи»

26 – 27 березня 2015 р. у Дрогобицькому державному педагогічному університету імені Івана Франка відбулася ІІІ-я Міжнародна науково-практична конференція молодих вчених «Розвиток сучасної освіти і науки: результати, проблеми, перспективи». У роботі...

Сумщина презентує свої напрацювання у сф…

26-07-2013 Anna - avatar Anna

У вересні представники Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) ознайомляться з досвідом Сумщини щодо запровадження альтернативних джерел енергії. Представники міжнародної організації, яка об’єднує понад 30 найбільш економічно розвинутих країн світу,...

Увага! Зустріч в рамках проекту TWINNING

21-10-2014 Anna - avatar Anna

Увага! Зустріч в рамках проекту TWINNING

Робочу зустріч в рамках проекту TWINNING за темою "Сприяння залучення України до космічних програм Європейського Союзу у сфері супутникової навігації (EGNOS/Galileo) та дистанційного зондування Землі (GMES)", яка мала відбутися 22...