Відбувся семінар на тему «Шляхи розширення співробітництва з Міжнародним центром наукової і технічної інформації».

1111

      Під егідою року головування України в міжнародній організації «Міжнародний центр наукової і технічної інформації» (МЦНТІ), 17 вересня відбувся семінар на тему «Шляхи розширення співробітництва у науковій, технологічній та інноваційних сферах з Міжнародним центром наукової і технічної інформації».  Участь у заході взяли представники Держінформнауки, регіональних Центрів науки, інновацій та інформатизації України, включаючи інші організації національної системи НТІ і керівників МЦНТІ. 

Під час семінару сторони обмінялись баченням розвитку системи обміну науково-технічною інформацією, мережі просування інновацій та інтеграції до міжнародної системи трансферу технологій.

Учасники семінару висловили зацікавленість у розширенні співпраці шляхом популяризації національних технологій та розробок у друкованих виданнях МЦНТІ, обговорили спільні можливості впровадження нових проектів та інноваційних конкурсів, що допоможуть розширити перелік послуг для підприємств регіонів України. Також обговорювалась необхідність налагодження обміну технологічними профілями з країнами – учасницями МЦНТІ, отримання доступу до світових інформаційних ресурсів та формування баз даних інформаційних технологій.

Представники МЦНТІ запропонували учасникам семінару долучитись до формування колективного стенду для спільної участі у п’ятій міжнародній виставці науково-технічних досягнень у м. Харбін( Китай) та у міжнародному заході «Ключові технології Баварії».

Сторони обговорили і можливість поновлення традиції та проведення семінарів за науково-технологічною та інноваційною тематикою у Львові. Ідея щодо започаткування проведення лекцій видатних науковців із країн-учасниць МЦНТІ для молоді цих країн також знайшла підтримку серед учасників семінару.

Також, під час зустрічі, були обговорені організаційні питання проведення міжнародної конференції «Наукові і технічні інновації: національний досвід і міжнародна кооперація» та 65-го засідання Комітету Повноважних Представників країн-членів МЦНТІ в травні 2014 року в Одесі.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

11-ті марзєєвські читання

02-07-2015 Anna - avatar Anna

11-ті марзєєвські читання

Шановні колеги! 8-9 жовтня 2015 року у м.Івано-Франківську на базі національного медичного університету буде проведено щорічну науково-практичну конференцію «Актуальні питання гігієни та екологічної безпеки України» (одинадцяті марзєєвські читання), внесену до «Реєстру з’їздів,...

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

24-06-2014 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 20.06.-24.06.2014 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Дайджест новин у сфері науки та інноваці…

26-09-2012 Олена - avatar Олена

Дайджест новин у сфері науки та інновацій за 21-26.09.2012 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...