Держінформнауки України та Академія Наук Молдови підписали Програму співробітництва в сфері науки і технологій

    18 липня 2013 у м. Кишинів відбулось 5-те засідання українсько-молдавської комісії з науково-технічного співробітництва. Українську делегацію очолював Перший заступник Голови Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації України Борис Гриньов, з Молдавської сторони головував президент Національної академії наук Республіки Молдова академік Георгій Дука. Також участь у  засіданні взяв Надзвичайний і Повноважний Посол України в Республіці Молдова Сергій Пирожков.

Під час заходу сторони обговорили особливості реформування науково-технологічної сфери Молдови та її позитивний досвід. Борис Гриньов у своєму виступі також представивостанні зміни в зазначеній сфері відповідно до адміністративної реформи в Україні.

Члени делегацій обмінялись інформацією щодо проектів, представлених на спільний конкурс між Держінформнауки та Академією Наук Молдови, їх відповідність конкурсним вимогам та з урахуванням експертної оцінки обох країн та пріоритетів двосторонньої співпраці затвердили 6 наукових проектів до фінансування в 2014-2015 роках.

Під час дискусії Молдовська сторона ініціювала розгляд питання щодо проведення спільного засідання з проблемних питань басейну Дністра.

Оскільки з січня 2012 року Молдова є асоційованим членом європейських рамкових програм, сторонинаголосили на необхідності співпраці та започаткуванні нових ініціатив з метою спільної участі в міжнародних проектах, а саме Horizon 2020.

Наприкінці засідання було підписано Програму співробітництва в сфері науки і технологій між Держінформнауки України та Академією Наук Молдови, яка дозволить системно працювати в вищезазначених сферах, та визначено дату наступного засідання українсько-молдавської Комісії в Україні.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Система сейсмологічної безпеки для чорно…

21-05-2012 user_kiev_3 - avatar user_kiev_3

 Електронна система сейсмологічної безпеки для країн західного чорноморського узбережжя почне працювати у 2014 році, повідомляють болгарські ЗМІ.

Міжнародна конференція молодих математик…

12-06-2015 Anna - avatar Anna

Міжнародна конференція молодих математиків

4-6 червня 2015 року в Інституті математики НАН України відбулася Міжнародна конференція молодих математиків, яка зібрала близько двохсот учасників з України, Польщі, Чехії, Бразилії та Кіпру. Без перебільшення можна сказати,...

"Борис ПАТОН: «Я завжди прагнув бут…

29-11-2013 Anna - avatar Anna

"Борис ПАТОН: «Я завжди прагнув бути активним, творчим і конструктивним»"

«За незалежної України на кожну гривню державної підтримки інновацій Інститут електрозварювання повернув до держбюджету понад 4 гривні» Сьогодні ми вітаємо з 95-м днем народження Бориса Євгеновича Патона — геніального шляхетного людяного...