В 2012 році збільшено фінансування інноваційної та науково-дослідної діяльності, повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки РК. «В 2011 році загальний обсяг фінансування на наукові дослідження становив 28,8 млрд. тенге, а на 2012 рік закладено 45

 

"На сьогоднішній день в проект вкладено уже більш ніж 10 мільярдів рублів. Заплановані фінансові надходження поточного року дозволять завершити основні роботи по проекту. Подальший розвиток ми плануємо за рахунок власних коштів", – сказав він.

На початку березня 2012 року на УСС відбувся запуск установки з виробництва водню - сировини для виробництва трихлорсилану, з якого, в свою чергу, відновлюється полікремній.

Існуючі потужності дозволять виробляти 2,4 тис. тонн полікремнію на рік, на які підприємство має намір вийти в червні 2012 року. На проектну потужність в 5 тисяч тонн УСС планує вийти після запуску другої черги виробництва в 2013 році.

За словами Астахова, основні ринки збуту полікристалічного кремнію знаходяться в Південно-Східній Азії, Китаї, Японії, США. В планах підприємства - входження в проект електронної безпеки Росії та участь в федеральній цільовій програмі "Розвиток електронної компонентної бази Росії", направленої на створення нової вітчизняної індус-трії в мікроелектроніці.

Раніше повідомлялось, що ре-структуризацію проекту ТОВ "Усольє-Сибірський Силікон" по створенню масштабного комплексу з виробництва полікристалічного кремнію і моносилану в Іркутській області планується завершити в другому кварталі 2012 року.

В грудні 2011 року "Роснано", ВАТ "Сбербанк", Євразійський банк розвитку, ТОВ "Сбербанк Капітал" і Sherigo Resources Limited (контролює ТОВ "Усольє-Сибір-   ський Силікон") підписали рамочну угоду по реструктуризації заборгованості та додатковому фінансуванню проекту. В результаті ре-структуризації частка "Роснано" в капіталі Sherigo Resources Limited складе більш ніж 50%.

Високотехнологічний виробничий комплекс створюється на базі підприємств компанії "Нітол" – ТОВ "Усольє-Сибірський силікон" і ТОВ "Усольєхімпром", які знаходяться в місті Усольє-Сибірське Іркутської області.

В грудні 2008 року в тестовому режимі була запущена перша черга виробництва полікремнію потужністю 300 тонн на рік. Запуск виробництва буде здійснюватись поетапно, підсумкова потужність становитиме 200 тонн на рік.

Новий виробничий комплекс створить сировинну базу для подальшого розвитку російської мікроелектроніки, а також стане суттєвим кроком на шляху формування нової галузі російської промисловості – сонячної енергетики.

Полікристалічний кремній – основний напівпровідниковий матеріал, який застосовується в сучасній мікроелектроніці та силовій елек-тротехніці, сонячній енергетиці, мікромеханіці.

На основі ПКК виробляється майже 90% всіх сонячних елементів в світі. Основні потужності з виробництва полікристалічного кремнію розташовані в США, Японії, Німеччині та Італії.

Моносилан широко використовується в мікроелектроніці і знаходить все більше застосування у фотовольтаїці для виготовлення тонкоплівкових сонячних модулів.

Сонячна енергетика (фотовольтаїка) – одна з галузей світової індустрії, яка найбільш зростає. Середньорічні темпи зростання становлять більш ніж 30%.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Дайджест новин в сфері науки та інноваці…

18-09-2015 Олена - avatar Олена

Дайджест новин в сфері науки та інновацій за 15.09.-18.09.2015 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Росатом объявил конкурс на присуждение п…

19-04-2012 Олена - avatar Олена

Госкорпорация «Росатом» объявила конкурс на присуждение премий молодым ученым организаций атомной отрасли в 2012 году. Конкурс проводится в соответствии с Положением о присуждении премий Госкорпорации «Росатом» молодым ученым атомной отрасли и...

Відбувся VІІ форум «Трансфер технологій …

29-10-2013 Anna - avatar Anna

    24-25 жовтня 2013 року в залі Вченої ради Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут" відбувся VІІ форум «Трансфер технологій та інновації: конкурентоспроможна економіка і сталий розвиток», організаторами якого...