На Дніпропетровщині за допомогою Microsoft впроваджують електронний уряд

Про це заявив Владислав Радиш, директор "Майкрософт Україна" по роботі з державними органами й установами освіти й науки, коментуючи впровадження на Дніпропетровщині програми "Електронний регіон".

Як повідомлялося раніше, цю програму керівництво області розробляє разом з компанією "Майкрософт Україна". Очікується, що електронний документообіг допоможе знищити корупцію й залучити додаткові інвестиції.

Радиш повідомив, що для реалізації проекту Дніпропетровську область обрали не випадково. "У регіоні вже створено необхідну інфраструктуру інформатизації: це і єдиний телекомунікаційний центр області, і регіональний центр сертифікації електронних ключів, і корпоративна мережа, що поєднує електронні ресурси облдержадміні-страції, облради, 334 сільських і селищних рад у всіх 22 районах області". "У рамках програми "Електронний регіон" протягом       5 років буде реалізовано понад     50 проектів у сфері освіти, охорони здоров'я, будівництва, агропромислового комплексу, екології й житлово-комунального господарства", - сказав експерт.

Робота над масштабним проектом зі впровадження в регіоні системи електронного уряду вже стартувала. Наприклад, запущено інформаційно-аналітичну систему, що скоротить промислове забруднення області. "Очікується, що незабаром всі адміністративні, інформаційні й дозвільні послуги для громадян і бізнесу будуть переведені в електронну форму", - зазначив Радиш. Остаточна розробка системи запланована на друге півріччя 2012 року, а пілотна апробація на базі 25 підприємств - на кінець року.

Представник компанії зазначив, що "Майкрософт Україна" уже успішно реалізувала подібні проекти в Лондоні, Стокгольмі, Хельсінкі, Дубаї, на Майамі, в Единбурзі й інших містах. "Перше рішення Microsoft у сфері електронного управління було розроблено в 2001 році, а пізніше - впроваджено в низці країн, наприклад, з        2004 року у Великій Британії на його базі працює сайт державних послуг www.directgov.co.uk", - пояснив Радиш.

Як повідомлялося раніше, у рамках проекту "Електронний регіон" в області вже працює інформаційно-ресурсний центр "Відкрита влада", що містить обласний, міські й районні дозвільні центри (що працюють за принципом "Єдиного вікна") і спеціалізований веб-сервіс. На сьогодні Дніпропетровська область - лідер із залучення іноземних інвестицій. Станом на жовтень         2011 року обсяг іноземних інвестицій в економіку області перевищив          8 мільярдів доларів.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Kонкурс Ф68 – спільних українсько–японсь…

02-07-2015 Anna - avatar Anna

Kонкурс Ф68 – спільних українсько–японських науково-дослідних проектів для реалізації у 2016 р

Державний фонд фундаментальних досліджень оголошує проведення конкурсу Ф68 – спільних українсько–японських науково-дослідних проектів для реалізації у 2016 р. за такими напрямами: -          Гуманітарні науки; -          Соціальні науки; -          Природничі науки. Конкурс відкритий для наукових...

Вчені застосували можливості сучасних на…

11-01-2016 Олена - avatar Олена

Вчені застосували можливості сучасних нанотехнологій для боротьби з утворенням біоплівок

Група вчених з університету Нового Південного Уельсу (University of New South Wales, UNSW), Австралія, придумали новий метод, що дозволяє «розібратися» з біоплівками, що формуються з хвороботворних мікроорганізмів у разі хронічних...

Японські вчені навчилися боротися з неви…

06-04-2016 Олена - avatar Олена

Японські вчені навчилися боротися з невиліковними формами раку

Національний онкологічний центр Японії, розташований в Токіо, представив секретну зброю для боротьби з тими формами раку, які довгий час вважалися невиліковними. Як повідомляє новинний ресурс JapanTimes, вчені навчилися позбуватися ракових...