Підписано договір про співпрацю між науковими установами України та Польщі

 

Метою зустрічі стало обговорення можливостей проведення спільних освітніх проектів, обміну досвідом викладання і підвищення кваліфікації методистів, вчителів та молодих педагогічних кадрів.

Насамперед, йшлося про можливості для громадян України та Польщі здобувати освіту. За даними, які було озвучено на зустрічі, найбільшу кількість іноземних студентів у Польщі складають громадяни України (понад 6,5 тис.). Натомість понад 800 польських студентів цьогоріч здобувають вищу освіту в Україні.

Директор Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Олександр Удод висловив подяку за підтримку Рафалу Вольські, керівникові консульського відділу Посольства Республіки Польща в Україні, а також звернув увагу на позитивний досвід співпраці освітян обох країн та зазначив, що дані контакти допоможуть розв’язати спільні проблеми: «Важливими для нас є питання, пов’язані із загальноосвітньою та вищою школою. Також цікавлять контакти в науковій сфері. Ми сподіваємося, що завдяки спільним крокам буде надано позитивний імпульс співпраці українських і польських учених».

Як повідомлялося раніше, польські науковці візьмуть участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Друга світова війна: уроки і наслідки для України і Польщі», яка проходитиме 24-25 квітня 2012 року у Волинському національному університеті імені Лесі Українки.

За словами директора Осередку розвитку польської освіти за кордоном Магдалени Богуславської, найбільша увага приділяється популяризації польської мови, впровадженню нових методик і навчальних програм. Накопичений досвід, на її думку, стане корисним у розробці спільних програм з викладання мов національних меншин.

Також під час зустрічі досягнуто домовленостей щодо проведення занять і консультацій для вчителів, а також вчителів-волонтерів, запрошених громадськими організаціями; здійснення рецензування (експертизи) підручників, навчальних посібників та інших видань; обміну досвідом та реалізації спільних освітніх проектів.

За підсумками зустрічі підписано договір про співпрацю, що зафіксував домовленості між сторонами.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

May 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

196 країн ухвалили «історичну» кліматичн…

14-12-2015 Олена - avatar Олена

196 країн ухвалили «історичну» кліматичну угоду ООН

12 грудня в Парижі після двотижневих переговорів делегації 196 країн одноголосно прийняли нову домовленість Рамкової конвенції ООН про зміни клімату. Угода замінить Кіотський протокол і посилить діяльність, яку країни ведуть...

Міжнародний молодіжний інноваційний фору…

06-12-2013 Anna - avatar Anna

На МК «Запоріжсталь» стартував Міжнародний молодіжний інноваційний форум «Погляд у майбутнє». У ньому взяли участь понад 250 молодих працівників провідних металургійних підприємств України та Росії - повідомляє Укрінформ.

Міжнародна конференція "Хімія нанот…

01-02-2012 Олена - avatar Олена

Міжнародна конференція з хімії нанотрубок і графена - 4-а в цій серії пройде в м. Аркахоне (Франція) 1-5 квітня 2012р. На додаток до вуглецевих нанотрубок, які були в центрі уваги конференцій...