М.Луцький: розвиток IT-технології покращить показники ВНЗ у світових рейтингах

Про це він сказав в ексклюзивному коментарі УНН.

"Українські університети повинні розвивати IT-технології, у тому числі впроваджувати їх у навчальний процес. Це дозволить значно покращити наші показники у світових рейтингах. Наші університети мають стати двигуном розвитку вітчизняної IT- індустрії і наукової діяльності загалом. Новий законопроект про вищу освіту створює для цього всі умови", - наголосив народний депутат.

Він також зазначив, що нещодавно Україна увійшла до рейтингу Webometrics Ranking of World's Universities, який визначає місця університетів світу за показником їх присутності в інтернеті.

"325 українських університетів потрапили до цього рейтингу. Це також загалом може свідчити про початок впровадження IT-технологій у наших навчальних закладах", - додав політик.

Президент Віктор Янукович раніше наголосив на тому, що прийняття Закону "Про вищу освіту" є першочерговим завданням в освітній галузі.

"Особливої уваги потребують реформи в гуманітарній сфері. Не можна розпочинати реформи в окремих галузях цієї сфери без чіткої концепції цих реформ та її законодавчого втілення", – сказав глава держави.

В.Янукович наголосив, що Закон "Про вищу освіту" не має консервувати існуючий стан речей в освітній галузі.

"Мають бути радикальні зміни в напрямі автономії ВНЗ на засадах економічного та адміністративного самоврядування, поєднання освіти з наукою та практичною діяльністю. Через механізм державного замовлення освіта має гнучко реагувати на потреби економіки. Тому має бути закладена постійна взаємодія ВНЗ із роботодавцями", – сказав він.

 

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Україна та Японія мають намір активізува…

09-12-2013 Anna - avatar Anna

Україна та Японія мають намір активізувати науково-технічне співробітництво

6 грудня в Києві відбулося третє засідання спільної Українсько-японської комісії з питань науково-технічного співробітництва. Голова Державного агентства з питань науки, інновацій та інформатизації Володимир Семиноженко привітав учасників зустрічі, зазначивши, що...

МОН пропонує на громадське обговорення п…

30-01-2015 Anna - avatar Anna

МОН пропонує на громадське обговорення проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності технологічних парків»

Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності технологічних парків» розроблено на виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції реформування державної політики в інноваційній сфері на період...

Робочі програми Дії Марії Складовської К…

26-11-2013 Anna - avatar Anna

Як повідомлялось раніше, наразі офіційно опубліковано проекти Робочих програм Горизонт 2020. http://ec.europa.eu/research/horizon2020/index_en.cfm?pg=h2020-documents Пропонуємо Вашій увазі Робочі програми Дії Марії Складовської Кюрі на 2014-2015 роки. Файли для завантаження Draft Horizon 2020 Work Programme 2014-2015 in...