На Херсонщині презентовано науковий проект зі зменшення метало- та енергоємності матеріалів у промисловості

Представники Херсонської державної морської академії на чолі із завідувачем кафедри технічної механіки професором Андрієм Букетовим розробили методику щодо зменшення метало- та енергоємності матеріалів у промисловості. Ці наукові розробки можливо впроваджувати у машино- та кораблебудуванні, значно зменшуючи витрати на виробничі матеріали.

На нараді також були присутні представники провідних промислових підприємств області: ДП «Судмаш», ВАТ «Херсонський завод карданних валів», ВАТ «Каховський завод електрозварювального устаткування», Херсонського державного заводу «Паллада», ВАТ «Херсонський суднобудівний завод». Керівники підприємств активно обговорювали презентований проект і за підсумками наради було прийнято рішення щодо проведення детального обговорення технічних та економічних показників розробок та проекту вцілому, а також надання пропозицій до управління промисловості та розвитку інфраструктури обласної державної адміністрації з питань впровадження проекту на промислових підприємствах області.

Під час проведення робочої групи заступник голови обласної державної адміністрації Анатолій Хоменко зазначив, що науковими дослідженнями в даному напрямку займаються провідні світові науково-дослідні установи, інститути, а також науково-технічні комплекси виробників і користувачів радіолокаційної, авіаційної техніки, хімічної промисловості та суднобудування. І те, що Херсонщина має такий  потужний науковий комплекс, такі інноваційні розробки, ще раз доводить те, що Таврійський регіон по праву вважається одним з кращих територій розвитку економіки.

«Сьогодні держава усіляко сприяє розвитку економіки та науки. Неможливо впроваджувати новітні наукові розробки без практичної бази для їх втілення. Розвиток малого та середнього бізнесу – це індикатор успішності економічної політики провідних європейських держав. Створення необхідних умов для ритмічного розвитку підприємств – об’єктивна вимога часу. Із 1 січня 2012 року набрав чинності відповідний закон, який передбачає послаблення фіскального навантаження на бізнесові кола, спрямований на розвиток малого підприємництва, створення нових робочих місць, залучення інвестицій. Зміни законодавства стимулюватимуть діяльність суб’єктів малого бізнесу на етапі його започаткування, визначають рівні для всіх правила оподаткування. Це також відриває нові можливості до впровадження нових наукових технологій, які зменшуватимуть економічні витрати для виробника», - зазначив Анатолій Хоменко.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

March 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Дайджест новин у сфері науки та інноваці…

03-07-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин у сфері науки та інновацій за 27.06.-03.07.2013 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Дайджест новин у сфері науки та інноваці…

22-03-2013 Олена - avatar Олена

Дайджест новин у сфері науки та інновацій за 20-22.03.2013 СКАЧАТИ Дайджест новин у сфері науки та інновацій – це збірник останніх новин у сфері науки та інновацій, які відбулися в Україні та...

Красноярский край: предложено расширить …

03-10-2012 Олена - avatar Олена

 03.10.2012 Резиденты Красноярского регионального инновационно-технологического бизнес-инкубатора предлагают расширить спектр поддержки инжиниринговых, малых инновационных компаний.