«Львівський інноваційний центр мав би забезпечувати зв'язок між владою та науковцями»

У зустрічі понад   40 представників вищих навчальних закладів, бізнесу та влади обговорили сучасні тенденції інноваційного розвитку м. Львова. Громадське обговорення відбулося 10 лютого 2012 року.

За словами в. о. голови правління Інституту міста Олександра Кобзарева, більшість розвинених країн світу обрали для себе інноваційний шлях розвитку. Щоб рухатись тим же шляхом і досягнути поставлених цілей, Львову  необхідно розвивати інноваційну інфраструктуру.

«Більшість розвинених країн світу обрали для себе інноваційний шлях розвитку. Щоб рухатись тим же шляхом і досягнути поставлених цілей, Львову  необхідно розвивати інноваційну інфраструктуру. У нашому місті зосереджений дуже великий потен- ціал – вищі навчальні заклади, дослідні центри, талановита молодь. Тут є міцний фундамент для створення максимально сприятливих умов для реалізації успішних ідей, які продукують молоді винахідники. 

Основною проблемою інновацій-ної сфери міста Львова, як і всієї України, є порушений логічний зв’язок між наукою та бізнесом, той зв'язок, який би забезпечив науковців, інноваторів, винахідників необхідними ресурсами для розвитку» - в. о. голови правління Інституту міста Олександр Кобзарев.

Львівський інноваційний центр мав би налагодити якісний зв'язок між владою, бізнесом та науковцями.

Для прикладу, в органах місцевого самоврядування міст Західної Європи створені окремі структури або ж визначені окремі особи, які відповідають за співпрацю міста з університет-тами. Розвиток співпраці міської ради з університетами Львова буде одним із   завдань діяльності Львівського центру інновацій — координатор проекту від ЛМР, керівник програми міжнародної діяльності Інституту міста Степан Веселовський.

Основним продуктом діяльності Львівського центру інновацій повинно стати проведення конкурсу інноваційних проектів, Львівського інноваційного форуму, пошук коштів на розвиток цієї системи, а також співпраця з усіма структурами, які зацікавлені у розвитку інновацій.

Ми хочемо щоб під час проведення нашого форуму підписувалися конкретні угоди по фінансуванню наукових розробок — в. о. голови правління Інституту міста Олександр Кобзарев.

Інноваційний шлях розвитку Львова закріплено у двох довгострокових документах міста – Стратегії конкурентоспроможності Львова до 2015 року, що була прийнята ще у 2010 році, та у Комплексній стратегії розвитку Львова 2012-2025 рр., що була прийнята у 2011 році, впровадженням яких координує Інститут міста. Основним завданням Інституту міста є розробка нових галузевих стратегій розвитку та впровадження вже існуючих.

Нагадаємо, з 2009 року активно почала впроваджуватись ідея розвитку Львова як інноваційного міста: було проведено три Інноваційні форуми, два Фестивалі освіти та науки, більше 10 семінарів з питань інновацій, трансферу технологій, технологічного підприємництва, захисту інтелектуальної власності. У 2010 році між Львівською міською радою, Фондом цивільних досліджень та розвитку CRDF Global (США), компаніями «Елекс» та «Техінвест» був підписаний Меморандум про співпрацю в проекті «Львівський центр інновацій». Від імені Львівської міської ради пропонувалось визнати Інститут міста як учасника асоціації.

Регіони

Vinnytsya Lutsk Dniepropetrivsk Donetsk Zhytomyr Uzhgorod Zaporizhzhya Ivanofrankivsk Kyivska Kyrovograd Crimea Lugansk Lviv Mykolaiv Odessa Poltava Rivne Sumy Ternopil Kharkiv Kherson Khmelnytsky Cherkasy Chernigiv Chernivtsi
Київ

Публікації

April 2024
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

 

Випадкова стаття

  • 1
  • 2
  • 3

Верховна Рада України прийняла Закон Укр…

02-09-2014 Anna - avatar Anna

 Як відомо, статус держави на міжнародній арені визначається не тільки промисловим або військовим потенціалом, але й рівнем розвитку науково-технологічної та інноваційної сфер, ступенем інтеграції країни у світове наукове співтовариство. У...

Пошкодження матеріалів під час експлуата…

15-06-2015 Anna - avatar Anna

Країна: Україна Місто: Тернопіль Дедлайн: 01.07.2015 Дата початку: 21.09.2015 Дата закінчення: 25.09.2015 Галузь наук: Технические; Тип конференції: Международные; E-mail Оргкомітету: snt@tu.edu.te.ua; laboratory22b@gmail.com Організатори: Тернопільський національний технічний університет ім. Івана Пулюя та інші.

В Україні створено перші три індустріаль…

17-02-2014 Anna - avatar Anna

В Україні створено перші три індустріальні парки

У Хмельницьку, Івано-Франківську та Львові запрацюють індустріальні парки: «Долина», «Славута» та «Рясне-2». Міжвідомча комісія при Мінекономрозвитку, яка займається підготовкою рекомендацій щодо внесення індустріальних парків до загального Реєстру індустріальних парків України,...